Τετάρτη
19 Ιουνίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το... "χοντρό" σπίτι στη Βιέννη!

11 Δεκεμβρίου 17 | RE+D Magazine
Το...

Στοιχεία

Όνομα
Το... "χοντρό" σπίτι στη Βιέννη!
 
Έτος Λειτουργίας:
2017
 
Αρχιτεκτονικά:
Erwin Wurm
 
Ένα «παχύσαρκο» όπως το αποκαλούν σπίτι κατασκεύασε ο γνωστός Αυστριακός γλύπτης Erwin Wurm έξω από ένα παλάτι του 18ου αιώνα, στη Βιέννη.

Ο Wurm σχεδίασε το «Fat House» το 2003 ως «απάντηση» στην καταναλωτική κουλτούρα της μεσαίας τάξης και σήμερα βρίσκεται έξω από το «Upper Belvedere» ένα από τα σημαντικότερα δείγματα μπαρόκ αρχιτεκτονικής της Βιέννης.

Το σπίτι είναι ύψους 7 μέτρων και θυμίζει τα κανονικά σπίτια με στέγη από κεραμίδια κεντρική είσοδο και παράθυρα σε κάθε πλευρά του. Ωστόσο, οι εξωτερικοί τοίχοι του φαίνονται «διογκωμένοι» και μοιάζουν περισσότερο με παχύσαρκη σάρκα απ’ ότι με κανονικούς τοίχους σπιτιών.

Ο 63χρονος γλύπτης, από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Αυστρίας, γνωστός για το έργο του «One Minute Sculptures» το οποίο εμφανίστηκε σε μουσικό βίντεο κλιπ του συγκροτήματος «Red Hot Chili Pepers» αλλά και για το εθνικό περίπτερο της Αυστρίας στην έκθεση Μπιενάλε που πραγματοποιήθηκε στη Βενετία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το έργο του «Fat House» αποκτήθηκε από την Belvedere πέρυσι, και προσέλκυσε πολλούς επισκέπτες για όση διάρκεια έμεινε έξω από το παλάτι.

 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas