Τρίτη
23 Ιουλίου 2019
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το "δαχτυλίδι" που διχάζει την Ουαλία

28 Ιουλίου 17 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Το "δαχτυλίδι" που διχάζει την Ουαλία
 
Αρχιτεκτονικά:
George King Architects
 
Ενα τεράστιο «δαχτυλίδι» που θα αποτελεί τη νέα «αποβάθρα» για βόλτες δίπλα στο κάστρο Flint στην Ουαλία έχει διχάσει τους κατοίκους της περιοχής.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο George King Architects, με γραφεία στο Λονδίνο και το Gloucestershire, κέρδισε το έργο μετά από διαγωνισμό που προσκαλούσε κορυφαίους καλλιτέχνες και αρχιτέκτονες να παρουσιάσουν τις ιδέες τους για ένα έργο κοντά στο κάστρο της Βόρειας Ουαλίας.

Ωστόσο, αργότερα οι κάτοικοι θεώρησαν το έργο ως «βλάσφημο» καθώς υπενθύμιζε τον τρόπο με τον οποίο ο βασιλιάς Εδουάρδος από το 1272 έως το 1307 προσπαθούσε να υποτάξει και να καταπιέσει τους Ουαλούς. Το Flint Castle βρίσκεται δίπλα στον ποταμό Dee και χτίστηκε το 1277.

Ηταν ένα από τα πρώτα κάστρα που κατασκευάστηκαν στην Ουαλία από τον βασιλιά Εδουάρδο ο οποίος έχτισε και άλλα κάστρα στην περιοχή σχηματίζοντας ένα «δαχτυλίδι από σίδερο» (Iron Ring) το οποίο χρησιμοποιούσε για την καταστολή της αντίστασης των Ουαλών.

Ο σχεδιασμός του δαχτυλιδιού σήμερα σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα του έργου συμβολίζει ένα «γιγάντιο σκουριασμένο στέμμα που αντιπροσωπεύει τη σχέση ανάμεσα στις μεσαιωνικές μοναρχίες της Ευρώπης και στα κάστρα που έχτισαν». Η ξύλινη αποβάθρα θα βρίσκεται σε ύψος 7 μέτρων και θα έχει μήκος 30 μέτρα  περιλαμβάνοντας ένα διάδρομο με απεριόριστη θέα στις εκβολές του ποταμού Dee και το κάστρο.

 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas