Τετάρτη
30 Σεπτεμβρίου 2020
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το "σπίτι" της σοκολάτας Lindt στην Ζυρίχη

15 Σεπτεμβρίου 20 | RE+D Magazine


Στοιχεία

Όνομα
Το "σπίτι" της σοκολάτας Lindt στην Ζυρίχη
 
Έτος Λειτουργίας:
2020
 
Αρχιτεκτονικά:
Christ & Gantenbein
 
Χρήση:
Μουσείο
 
Το αρχιτεκτονικό γραφείο Christ & Gantenbein ολοκλήρωσε το πιο... γλυκό του έργο, το Μουσείο σοκολάτας της φίρμας Lindt, που στεγάζει παράλληλα και τα κεντρικά γραφεία της στην ελβετική πόλη Kilchberg στην Ζυρίχη.

Το Μουσείο που παρουσιάζει την ιστορία της εν λόγω σοκολάτας είναι χτισμένο παράλληλα με το κτίριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία.

Το στούντιο αρχιτεκτονικής Christ & Gantenbein με έδρα τη Βασιλεία σχεδίασε το μουσείο με ένα απλό κόκκινο τούβλο εξωτερικά για να ταιριάζει με τα γύρω ιστορικά εργοστάσια. Ωστόσο, η πρόσοψη του κτιριού στην είσοδο είναι σε λευκό χρώμα και με τζαμαρία που επιτρέπει τον πλούσιο φυσικό φωτισμό του εσωτερικού.

Μέσα στο κτίριο, ο Christ & Gantenbein δημιούργησε έναν «παιχνιδιάρικο» χώρο για να αντιπαραβάλλει το πιο χρηστικό εξωτερικό.
Το μουσείο βρίσκεται περιμετρικά από ένα αίθριο - 64 μέτρα μήκος, 15 μέτρα ύψος και 13 μέτρα πλάτος- που περιέχει τη μεγαλύτερη κρήνη σοκολάτας στον κόσμο, η οποία έχει ύψος εννέα μέτρων και ρέει από ένα τεράστιο "σύρμα ζαχαροπλαστικής".

Γύρω από το αίθριο μια σειρά από σπειροειδείς σκάλες και κυκλικά μπαλκόνια ζωντανεύουν τον χώρο.

 


ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas