Παρασκευή
19 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Δημοπρατήθηκε έργο αποκατάστασης ζημιών από κατολισθήσεις στη Θέρμη

07 Μαΐου 18 - RE+D magazine
Δημοπρατήθηκε έργο αποκατάστασης ζημιών από κατολισθήσεις στη Θέρμη

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Δημοπρατήθηκε το έργο αποκατάστασης των ζημιών που είχαν σημειωθεί από τις κατολισθήσεις στο Κάτω Σχολάρι, λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων τον Απρίλιο του 2015.

 

Το έργο, προϋπολογισμού 1.370.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και προβλέπει την αντιπλημμυρική θωράκιση και αποκατάσταση του πρανούς του ρέματος. Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα μετά τη διαδικασία της δημοπράτησης και περιλαμβάνει διευθέτηση του ρέματος, με κατασκευή κλειστού οχετού μήκους περίπου 150 μέτρων, ανακατασκευή του πρανούς ώστε να λειτουργεί ως αντίβαρο και φύτευσή του ώστε να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση.

Οι ζημίες είχαν προκληθεί από κατολίσθηση που εκδηλώθηκε τον Απρίλιο του 2015 στις παρυφές του οικισμού του Κάτω Σχολαρίου, μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, από τον Μάιο μέχρι το τέλος Ιουλίου της ίδιας χρονιάς, το φαινόμενο συνέχισε να είναι ενεργό, ενώ οι παραμορφώσεις και μετακινήσεις του εδάφους επεκτάθηκαν πλευρικά και προς το κατάντη μέρος του πρανούς, προς την όχθη παρακείμενου ρέματος.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas