Πέμπτη
19 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Mέχρι τις 12 Μαρτίου οι αποφάσεις για την Πατρών -Πύργου

09 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Mέχρι τις 12 Μαρτίου οι αποφάσεις για την Πατρών -Πύργου

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Την διαβεβαίωση ότι θα γίνει ο αυτοκινητόδρομος Πατρών- Πύργου έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης και διευκρίνησε οι διαδικασίες έγκρισής του από την ΕΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

 

Όπως είπε ο κ Σπίρτζης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Γιάννη Κουτσούκου η έκθεση της ομάδας JASPERS της ΕΕ -που έχει την αρμοδιότητα για την χρηματοδότη του έργου – είναι θετικότατη. Εγκρίνει και αξιολογεί πολυκριτηριακά το κόστος-όφελος του αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με τον υπουργό μέχρι τις 12 Μαρτίου με θετική εισήγηση των Τεχνικών Συμβούλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αμέσως μετά οι Υπηρεσίες θα κληθούν να καλέσουν τους αναδόχους να φέρουν τις εγγυητικές, να πάνε οι συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά οι ημερομηνίες είναι από τον νόμο. 

Ο αυτοκινητόδρομος εντάχθηκε στο σύνολό του (74,8 χλμ) τον περασμένο Οκτώβριο, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με συνολικό προϋπολογισμό 355,689 εκατ. ευρώ, με τελική ημερομηνία λήξης της Πράξης τις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

 

Το έργο που έχει “σπάσει” σε 8 τμήματα και αντίστοιχες εργολαβίες έχουν αναλάβει η Κ/Ξ Τοξότης-Ομάδα Κατασκευών, (για όλο το νότιο τμήμα του Πάτρα-Πύργος) η ΙΝΤΕΡΚΑΤ και στην εργολαβία 6 η CD Infrastrutture. 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas