Σάββατο
26 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού χαιρετίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

05 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Τα εγκαίνια της Ιονίας Οδού χαιρετίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Tα σημερινά εγκαίνια της Ιόνιας Οδού χαιρέτισε, με ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας πως η κατασκευή της υποστηρίχθηκε 100% από τα ταμεία συνοχής χάρη στα έκτακτα μέτρα που πρότεινε η Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος του 2015.

 

«Ένα νέο ξεκίνημα για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα». «Η ΕΕ επενδύει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των Ελλήνων πολιτών με ασφαλέστερους δρόμους και μειωμένο χρόνο ταξιδιού. Καλύτερες συνδέσεις στις μεταφορές σημαίνουν επίσης νέες οικονομικές ευκαιρίες και ταχύτερη ανάπτυξη. Η Ιόνια Οδός αποτελεί μία νέα ένδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και φιλίας με την Ελλάδα», δήλωσε σχετικά η επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική, Κορίνα Κρέτσου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, ο νέος αυτοκινητόδρομος, μήκους 200 χιλιομέτρων, συνδέει την πόλη των Ιωαννίνων στην περιοχή της Ηπείρου με το Αντίρριο στη Δυτική Ελλάδα και μειώνει τον χρόνο ταξιδιού κατά δύο ώρες. Ο αυτοκινητόδρομος φθάνει στη χερσόνησο της Πελοποννήσου στον νότο μέσω της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και στον βορρά επιτρέπει την ομαλότερη πρόσβαση στις γειτονικές χώρες της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια.

Η Ιόνια Οδός είναι ένας από τους πέντε αυτοκινητοδρόμους που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, μαζί με τον αυτοκινητόδρομο Μορέας στην Πελοπόννησο, τον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου που συνδέει την Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη, την Ολυμπία Οδό από την Κόρινθο προς την Πάτρα και το μεσαίο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε65 στην Κεντρική Ελλάδα. Οι παραπάνω αυτοκινητόδρομοι έχουν υποστηριχθεί με κονδύλια ύψους 3,6 δισ. ευρώ από την ΕΕ, συμβάλλοντας καθοριστικά στην σταθερή οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Στρατηγικό έργο

Η Ιόνια Οδός είναι ένα στρατηγικό έργο για όλη την Ελλάδα για την Ήπειρο και αναβαθμίζει το ρόλο της χώρας στην ευρύτερη περιοχή, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την Ιόνια Οδό.
Ένα όραμα για χιλιάδες πολίτες μιας ξεχασμένης γωνιάς της πατρίδας μας παίρνει σάρκα και οστά. Το έργο αυτό δίνει μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην ανάπτυξη, στο εμπόριο, στον τουρισμό και θα παίξει ρόλο στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συμβολή της Ιόνιας Οδού θα μεγιστοποιηθεί αν ενταχθεί σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό, που περιλαμβάνει, την κατασκευή νέου λιμανιού στην Ηγουμενίτσα, τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού, με την Πρέβεζα και το Αγρίνιο και την επέκταση της έως την Κακαβιά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, ανέφερε ο πρωθυπουργός και ευχαρίστησε όλους όσοι έκαναν πράξη την ολοκλήρωση των έργων, σημειώνοντας πάντως πως τα έργα ξεκίνησαν το 2006 και ολοκληρώνονται σήμερα από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με την Ιόνια Οδό αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων που μετατρέπεται σε αεροδρόμιο κόμβο για τις μετακινήσεις τουριστών. 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas