15 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το πρώτο μεγάλο έργο υποδομής με κεφάλαια της NDB

21 Ιουλίου 17 - RE+D magazine
Το πρώτο μεγάλο έργο υποδομής με κεφάλαια της NDB

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Τον Αύγουστο θα αρχίσει η υλοποίηση του πρώτου έργου στην Κίνα, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα (NDB) των BRICS (Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής), όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα.

 

Ένα δάνειο 76 εκατ. δολαρίων, σε δόσεις, δόθηκε από την τράπεζα για ένα πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας στη Σαγκάη (Shanghai Lingang Distributed Solar Power Project), με διάρκεια 17 ετών, στο πλαίσιο συμφωνίας που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 2016 από τη NDΒ, το υπουργείο Οικονομικών και τη δημοτική κυβέρνηση της Σαγκάης.

Το δάνειο θα δώσει τη δυνατότητα στη βιομηχανική περιοχή Lingang να έχει μία μονάδα ηλιακής φωτοβολταϊκής ενέργειας, δυναμικότητας 100 μεγαβάτ.

Το έργο θα διασπασθεί σε μία σειρά μικρότερων προγραμμάτων που θα υλοποιηθούν διαδοχικά σε μία τριετία. Η NDB ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2014 από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική κατά τη διάρκεια της πέμπτης συνόδου τους.

'Ανοιξε επίσημα στη Σαγκάη τον Ιούλιο του 2015 και δημιουργήθηκε με τον στόχο να χρηματοδοτεί υποδομές και βιώσιμα αναπτυξιακά σχέδια στις χώρες BRICS καθώς και άλλες αναδυόμενες οικονομίες και αναπτυσσόμενες χώρες.

Η τράπεζα ενέκρινε πέρυσι τον Απρίλιο το πρώτο πακέτο δανείων της, ύψους 811 εκατ. δολαρίων.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas