Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

«Παγωμένα» κτίρια για έναν στους τρεις Ελληνες

08 Ιανουαρίου 18 - RE+D magazine
«Παγωμένα» κτίρια για έναν στους τρεις Ελληνες

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε.

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services

Γιάννης Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ
Μια ακόμη θλιβερή στατιστική έρχεται να προστεθεί στην μνημονιακή Ελλάδα, μια στατιστική που έχει να κάνει με τον Ελληνα ιδιοκτήτη ακινήτων.

 

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, τρεις στους δέκα Έλληνες αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε συστήματα θέρμανσης. Η μόνη χώρα που μας ξεπερνά σ’ αυτή τη θλιβερή λίστα είναι η Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, η ενεργειακή φτώχεια φτάνει το 29% ενώ στη Βουλγαρία είναι 10 μονάδες υψηλότερη.Aκολουθούν η Λιθουανία με 29%, η Κύπρος 24% και η Πορτογαλία 22%.

Στην κορυφή της λίστας το Λουξεμβούργο και Φινλανδία τα δύο κράτη με το μικρότερο πρόβλημα, με το 2% του πληθυσμού να αντιμετωπίζει πρόβλημα με την θέρμανση.

Το ποσοστό αφορά στο 2016 κι έχει να κάνει με τους πολίτες που δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να θερμάνουν την κατοικία τους. Στην ΕΕ, το ποσοστό αυτό φτάνει το 9%.

Από τα βασικότερα προβλήματα στην Ελλάδα πέραν της οικονομικής δυσπραγίας των νοικοκυριών είναι τα σπάταλα ενεργειακά κτίρια, συσχετίζοντας την εικόνα της χώρας μας με το σοβαρό έλλειμμα σε πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας. Όπως αναφέρεται, οι Έλληνες είναι αναγκασμένοι να χρησιμοποιούν πολύ περισσότερη ενέργεια για τη θέρμανση των κατοικιών τους σε σύγκριση με αντίστοιχες κατοικίες στις βόρειες χώρες. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas