Σάββατο
22 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

«Τραμ» χωρίς ράγες και οδηγό στους δρόμους της Κίνας

09 Νοεμβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
«Τραμ» χωρίς ράγες και οδηγό στους δρόμους της Κίνας

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ένα αυτοκινούμενο όχημα που μοιάζει με τραμ αλλά δεν χρησιμοποιεί ράγες έκανε την πρώτη του δοκιμαστική διαδρομή στους δρόμους της κινεζικής πόλης Zhuzhou.

 

Αυτό που κάνει το εν λόγω όχημα μαζικής μεταφοράς να ξεχωρίζει, πέραν του ότι δεν χρησιμοποιεί ράγες ή «κεραίες» είναι ότι δεν έχει οδηγό. Το όχημα που αποκαλείται «λεωφορειο-τραμ» αναπτύχθηκε από την κατασκευαστική εταιρεία CRRC και είναι κάτι μεταξύ λεωφορείου, τρένου και τραμ.

Κατά την δοκιμαστική του βόλτα ταξίδεψε κατά μήκος μιας διαδρομής 3,1 χιλιομέτρων σταματώντας σε τέσσερις σταθμούς. Το σύστημα λειτουργεί με τη «σάρωση» ζωγραφισμένων σημάνσεων του δρόμου, χρησιμοποιώντας αισθητήρες στην κάτω πλευρά του οχήματος οι οποίοι είναι σε θέση να ανιχνεύουν τις διαστάσεις του οδοστρώματος και να αποστέλλουν πληροφορίες στην αμαξοστοιχία κατά τη μεταφορά.

Σημειώνεται, τέλος, πως κατά την πρώτη του δοκιμαστική βόλτα για λόγους ασφαλείας ήταν παρόν και ο οδηγός, όμως σύμφωνα με την CRRC το νέο μέσο μαζικής μεταφοράς θα κινείται μελλοντικά εντελώς αυτόνομα μειώνοντας μάλιστα σημαντικά την κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της πόλης.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas