Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

IEA: Αναθεωρεί τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου το 2018

13 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
IEA: Αναθεωρεί τις προβλέψεις για τη ζήτηση πετρελαίου το 2018

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Η αύξηση στην παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου, κυρίως στις ΗΠΑ, είναι πιθανόν να ξεπεράσει την αύξηση της ζήτησης φέτος, όπως προέβλεψε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

 

Ο Οργανισμός αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για την αύξηση της ζήτησης για πετρέλαιο το 2018 στα 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την προηγούμενη πρόβλεψη για 1,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα, αφού το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναβάθμισε τον Ιανουάριο την εκτίμησή του για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη φέτος και την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο, η ταχεία αύξηση της παραγωγής, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, θα μπορούσε άνετα να ξεπεράσει την όποια ενίσχυση της ζήτησης και να οδηγήσει στην αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου, τα οποία τώρα βρίσκονται κοντά στο μέσο όρο της πενταετίας.

«Σήμερα, έχοντας μειώσει παρά πολύ το κόστος, οι Αμερικανοί παραγωγοί απολαμβάνουν ένα δεύτερο κύμα αύξησης, τόσο ασυνήθιστο που το 2018 η αύξηση στην παραγωγής τους θα μπορούσε να ισοδυναμεί με την παγκόσμια αύξηση της ζήτησης», ανέφερε ο IEA.

«Σε μόλις τρεις μήνες έως τον Νοέμβριο, η (αμερικανική) παραγωγή αργού αυξήθηκε κατά 846.000 βαρέλια την ημέρα και σύντομα θα ξεπεράσει αυτή της Σαουδικής Αραβίας. Έως τα τέλη της χρονιάς, ίσως ακόμα και να ξεπεράσει τη Ρωσία και να γίνει παγκόσμιος ηγέτης», ανέφερε ο Οργανισμός.

Η αμερικανική παραγωγή αργού θα μπορούσε να φθάσει τα 11 εκατ. βαρέλια την ημέρα έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αμερικανικής υπηρεσίας ενεργειακής πληροφόρησης ΕΙΑ.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas