Παρασκευή
20 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η Total ενισχύει τη θέση της στο φυσικό αέριο οχημάτων

26 Ιουλίου 17 - RE+D magazine
Η Total ενισχύει τη θέση της στο φυσικό αέριο οχημάτων

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Η Total ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγορά του ολλανδικού PitPoint για την γρηγορότερη εξάπλωση της διανομής του φυσικού αερίου για τα οχήματα (GNV).

 

Η νεοαποκτηθείσα εταιρεία έχει ήδη περίπου εκατό σταθμούς GNV και είναι παρούσα σε σταθμούς βιοαερίου, υδρογόνου και ηλεκτρικής φόρτισης που προορίζονται για τις αγορές οδικών και θαλάσσιων μεταφορών.

Όπως και πέρυσι με την εξαγορά του προμηθευτή φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού Lampiris, η Total επιταχύνει τα αναπτυξιακά της σχέδια σε καθαρότερες ενέργειες με «χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα» από το πετρέλαιο, πραγματοποιώντας εξωτερική ανάπτυξη.

Τον Μάρτιο, η πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την δραστηριότητα στην αγορά GNV στη Γαλλία - έχει ήδη 450 σταθμούς σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων εκατό βρίσκονται στην Ευρώπη. Αλλά ενώ σχεδιάζει να ανοίξει 200 σταθμούς στην Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένων 110 στη Γαλλία) μέχρι το 2026, έχει ακόμη τη φιλοδοξία να αναπτύξει δίκτυο 350 σταθμών GNV στην Ευρώπη ήδη μέχρι το 2022, γεγονός που αναμένεται να την καταστήσει ηγέτη του συγκεκριμένου κλάδου στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, η PitPoint είναι τώρα ο τρίτος φορέας εκμετάλλευσης του GNV στην Ευρώπη, πίσω από τη γαλλική Engie (μέσω της μάρκας GNVert) και τη γερμανική εταιρεία E.ON (Gas Mobil). Το διαδημοτικό σωματείο για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια στο Ile-de-France (Sigeif) έχει επίσης ανοίξει σταθμούς GNV.

Ενώ από την πλευρά της, και η βιομηχανία Air Liquide λειτουργεί περίπου εξήντα σταθμούς βιο- GNV (μέσω βιομεθανίου) στην Ευρώπη.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas