Τετάρτη
18 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις Ινδικές "smart Cities"

11 Οκτωβρίου 17 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τις Ινδικές

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Εχουν περάσει πάνω από δυο χρόνια από τότε που η Ινδική κυβέρνηση ξεκίνησε να προωθεί το μεγαλεπίβολο σχέδιό της για τη δημιουργία «Εξυπνων πόλεων» στη χώρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος (Smart Cities) ολοκληρώθηκαν περίπου 90 σχέδια έξυπνων πόλεων ύψους €112 εκατ. από το Υπουργείο Οικισμού & Αστικών Υποθέσεων της χώρας. Στο έργο συνέβαλαν και χώρες της Ευρώπης όπως η Γαλλία η οποία επενδύει $1,5 δις. το Ηνωμένο Βασίλειο με έργα σε ινδικές πόλεις ύψους £10 εκατ. αλλά και η Ευρωπαϊκή Ενωση η οποία θα δαπανήσει €1,5 δις. για έργα υποδομών.

Είναι όμως αυτά αρκετά για να αλλάξει η εικόνα στους δρόμους των βασικών πόλεων της πολυπληθής χώρας;

Οι Ινδικές πόλεις έχουν «ξεχωρίσει» πρόσφατα και για άλλο έναν λόγο. Οι συχνές περιπτώσεις πλημμυρών έφεραν πολλές περιοχές της χώρας στα «όριά τους» με σημαντικές ζημιές σε υποδομές και ακίνητη περιουσία. Μια πρώτη καταμέτρηση των ακραίων φαινομένων κατά την τελευταία πενταετία δείχνει ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ το Μπαγκλαντές και το Νεπάλ επλήγησαν από τις χειρότερες πλημμύρες μουσώνων στην πρόσφατη ιστορία της Νότιας Ασίας.

Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, λοιπόν, αποτελεί το «κλειδί» αλλαγής στα αστικά κέντρα τα οποία μπορεί να έχουν διαθέσει τεράστια ποσά για έργα που θα τα κάνουν πιο… «έξυπνα». Όπως λένε ειδικοί, το μέγεθος της πόλης ή οι διαθέσιμοι πόροι που έχει δεν αποτελούν ασφαλή πρόβλεψη σε θέματα ετοιμότητας για ακραία καιρικά φαινόμενα.

Για παράδειγμα πέρυσι ολόκληρη η βόρεια και κεντρική Ινδία επηρεάσθηκε σε μεγάλο βαθμό από καύσωνα. Οι κλιματικές αλλαγές φαίνεται ότι επηρεάζουν τις πόλεις της Ινδίας ακόμη και αν βρίσκονται στη «λίστα» των «έξυπνων πόλεων» , κάτι στο οποίο η χώρα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη έμφαση τα επόμενα χρόνια.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas