Τετάρτη
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κέρδη ρεκόρ από την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ

14 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Κέρδη ρεκόρ από την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Pepper Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Η αύξηση της προσφοράς αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου θα καταγράψει τα μεγαλύτερα κέρδη ρεκόρ στην ιστορία της βιομηχανίας, σύμφωνα με προβλέψεις του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ).

 

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg μέχρι το 2025, η αύξηση της αμερικανικής παραγωγής πετρελαίου θα είναι ίση με εκείνη που επιτεύχθηκε από τη Σαουδική Αραβία όταν ήταν στο «pick» της, ενώ η παραγωγή φυσικού αερίου θα ξεπεράσει ακόμα κι αυτή της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Η «έκρηξη» αυτή θα μετατρέψει τις ΗΠΑ στο μεγαλύτερο εξαγωγέα ορυκτών καυσίμων, ενώ αυτή τη στιγμή αποτελεί μια από τις χώρες με τις περισσότερες εισαγωγές πετρελαίου.

 «Οι συνέπειες της επανάστασης του σχιστολιθικού καυσίμου στις διεθνείς αγορές και στην ενεργειακή ασφάλεια ήταν μεγάλες», αναφέρει ο  IEA. Τα γεωτρύπανα στις ΗΠΑ «έχουν ξεπεράσει την ταραχώδη περίοδο των χαμηλότερων τιμών του πετρελαίου που παρατηρούνταν από το 2014, με αξιοσημείωτο σθένος».

Αν και οι τιμές του πετρελαίου έχουν ανακάμψει στα υψηλά δυο ετών κοντά στα $65 το βαρέλι εξακολουθούν να είναι περίπου το μισό απ’όσο ήταν πριν από μια δεκαετία.Σύμφωνα με τον Οργανισμό, αιτία για την ενίσχυση του αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου είναι η αξιοσημείωτη ανθεκτικότητά του στα όποια σημάδια για αύξηση των τιμών, που προκλήθηκαν από την επιστροφή του ΟΠΕΚ στην ενεργό διαχείριση της αγοράς.

Παράλληλα, ο ΙΕΑ  μείωσε τις προβλέψεις του για τις τιμές του πετρελαίου σε 83 δολάρια το βαρέλι για το 2025 από 101 δολάρια προηγουμένως και σε 111 δολάρια για το 2040 από 125 δολάρια που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas