Πέμπτη
26 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Κονδύλια €750.000 διεκδικεί ο ΑΔΜΗΕ από το "Horizon 2020"

01 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
Κονδύλια €750.000 διεκδικεί ο ΑΔΜΗΕ από το

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Δυο ερευνητικές προτάσεις στις οποίες συμμετείχε ενεργά ο ΑΔΜΗΕ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έρευνα και την καινοτομία "Horizon 2020", γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις για τη χρηματοδότησή τους με κοινοτικά κονδύλια.

 

Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης του ΑΔΜΗΕ, σε συνεργασία με άλλους Διαχειριστές Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας, Διαχειριστές Δικτύων Διανομής και ερευνητικούς φορείς-πανεπιστήμια υπέβαλε τις ερευνητικές προτάσεις FLEXITRANSPORT και CROSSBOW που κατέκτησαν τη πρώτη και δεύτερη θέση αντίστοιχα στην κατάταξη αξιολόγησης. Το FLEXITRANSPORT αφορά στη δημιουργία μιας ενοποιημένης πλατφόρμας που επιτρέπει αυξημένη ευελιξία στα "έξυπνα" δίκτυα μετάδοσης με υψηλή διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Το CROSSBOW αφορά στη διασυνοριακή διαχείριση ΑΠΕ προς την κατεύθυνση της δημιουργίας διασυνοριακής wholesale (χονδρικής) αγοράς.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης δήλωσε σχετικά: «Σε μια δύσκολη εποχή για τους νέους επιστήμονες της χώρας μας, κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης της έρευνάς τους πρέπει να αξιοποιείται στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Στο πλαίσιο αυτό ο ΑΔΜΗΕ καταβάλει ήδη μεγάλη προσπάθεια και θα συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο μέλλον να συνδράμει στην έρευνα και ανάπτυξη.

Τα κονδύλια ύψους 750 χιλιάδων ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για την ένταξη νέων επιστημόνων στην προσπάθεια αυτή».

Όπως επισημαίνει ο Διαχειριστής, η εξέλιξη αναδεικνύει το πνεύμα καινοτομίας του ΑΔΜΗΕ και την υψηλή τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού του, δυο από τα βασικότερα πλεονεκτήματα που θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί στη νέα εποχή που μόλις ξεκίνησε μετά την απόσχιση από τη ΔΕΗ και τον μετασχηματισμό του σε ανεξάρτητη εταιρεία με τη συμμετοχή ενός ισχυρού ξένου στρατηγικού επενδυτή, της State Grid of China, στο μετοχικό της κεφάλαιο.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas