Πέμπτη
19 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Με drones θα προστατεύει τα πετρέλαιά του το Ιράκ

02 Ιανουαρίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Με drones θα προστατεύει τα πετρέλαιά του το Ιράκ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Το Ιράκ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει drones για να παρακολουθεί και να προστατεύει τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του από το πρώτο τρίμηνο του 2018.

 

Τα παραπάνω δήλωσε αξιωματούχος του αρμόδιου υπουργείου λέγοντας ότι ο Υπουργός Πετρελαίου, Jabar al Luaibi βρίσκεται σε αναζήτηση εταιρειών security που μπορούν να προμηθεύσουν το κράτος με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη (drones) τα οποία θα διαθέτουν εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης (κάμερες) για να προστατεύσουν τους πετρελαικούς αγωγούς.

Ο υπουργός την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την κατασκευή ενός δικτύου αγωγών μεταφοράς αργού πετρελαίου και συναφών προϊόντων σε όλη τη χώρα, ως εναλλακτική λύση στις ακριβές και επικίνδυνες μεταφορές με δεξαμενόπλοια.

Η χρήση των drones για την παρακολούθηση των εγκαταστάσεων είναι συνηθισμένη σε ανεπτυγμένες χώρες παραγωγής πετρελαίου, αλλά για το Ιράκ το οποίο έχει δεχθεί πληθώρα επιθέσεων από αντάρτες, αποτελεί ένα νέο βήμα.

Σημειώνεται ότι η χώρα είχε στο παρελθόν περισσότερους πετρελαικούς αγωγούς απ’ ότι η Τουρκία, η Συρία, ο Λίβανος και η Σαουδική Αραβία, όμως οι περισσότεροι έκλεισαν ή καταστράφηκαν από τις συγκρούσεις και τους πολέμους. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas