Δευτέρα
18 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μέχρι την Παρασκευή το σχέδιο πώλησης λιγνιτικών μονάδων

29 Νοεμβρίου 17 - RE+D magazine
Μέχρι την Παρασκευή το σχέδιο πώλησης λιγνιτικών μονάδων

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

"Επιδιώκουμε η παραχώρηση να μην οδηγήσει στη διάλυση της τοπικής κοινωνίας και της απασχόλησης, όπως υπάρχουν εύλογα ανησυχίες. Το αντίθετο - θα υπάρξουν ισχυρές εγγυήσεις, και για τις θέσεις απασχόλησης, καθώς και επιπρόσθετα οφέλη που μπορούμε να συζητήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες".

 

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, μετά την συνάντηση που είχε με φορείς της Μεγαλόπολης και εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ για το ζήτημα της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε για την πορεία των συζητήσεων και για "το σχέδιο στο οποίο θα καταλήξουμε έως το τέλος της εβδομάδας", ενώ θα έχουν οριστικοποιηθεί ο τρόπος και τα χρονοδιαγράμματα του διαγωνισμού για την πώληση των μονάδων». Πρόκειται για την πρώτη μονάδα της Μελίτης και την άδεια κατασκευή της δεύτερης, καθώς και για τις δύο της Μεγαλόπολης. Ανοικτά παραμένουν, εκτιμώντας όμως ότι θα κλείσουν μέχρι την Παρασκευή, τα αντισταθμιστικά μέτρα. Οπως εξήγησε, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει την αύξηση των ωρών λειτουργίας των μονάδων του Αμυνταίου από τις 17.500 στις 32.000 ώρες λειτουργίας αλλά και τη χορήγηση της δυνατότητας στη ΔEH να πραγματοποιήσει επένδυση στον συγκεκριμένο σταθμό.

"Είναι κατανοητό ότι υπάρχει αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά όταν καθίσουν στο τραπέζι όλες οι πλευρές, επιδιώκουμε να γίνει ένας πολύ ειλικρινής διάλογος και να οδηγηθούμε σε σημαντικές αποφάσεις", ανέφερε ακόμη ο υπουργός, ο οποίος προτίθεται να επισκεφθεί τη Μεγαλόπολη αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, για να συσκεφθεί με τους τοπικούς φορείς.

 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas