Τρίτη
22 Μαΐου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στο ΧΑ το "πράσινο" ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή

24 Ιουλίου 17 - RE+D magazine
Στο ΧΑ το

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε σήμερα την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ (μέλος του Ομίλου ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και εγγυητή της έκδοσης), στο πλαίσιο της εισαγωγής και έναρξης διαπραγμάτευσης του εταιρικού της ομολόγου, το έκτο κατά σειρά εταιρικό ομόλογο που εισάγεται στην αγορά του Χρηματιστηρίου τον τελευταίο χρόνο.

 

Επίσημη έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έγινε από τον Βασίλη Δεληκατερίνη, πρόεδρο της εταιρείας και CFO (επικεφαλής των οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών) του Ομίλου και τον Αριστοτέλη Σπηλιώτη, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και αναπληρωτή CFO του Ομίλου.

Ο Ιάκωβος Γεωργάνας, πρόεδρος του Ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, επισήμανε: «Πρέπει όλοι οι συντελεστές της αγοράς να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην αποτελεσματική λειτουργία της δευτερογενούς αγοράς ομολόγων, ώστε η δυναμική που έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής να μπορεί να παραμείνει και στο μέλλον.

Πρέπει να αποφευχθεί η χρονική συσσώρευση ωριμάνσεων ομολόγων. Η επιτυχία αυτής της αγοράς, συνεπάγεται την ανάγκη εξυπηρέτησης μεγαλύτερου όγκου ομολόγων. Για να μπορεί το επενδυτικό κοινό και οι εταιρείες να ανταποκριθούν ομαλά στις διαδικασίες έκδοσης αλλά και επανέκδοσης, απαιτείται πρόνοια από όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά για κλιμάκωση και κατανομή των ωριμάνσεων στο χρόνο».

Ο Βασίλειος Δεληκατερίνης, πρόεδρος της εταιρείας και CFO του Ομίλου, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στο έργο έκδοσης του ομολόγου και ιδιαίτερα το επενδυτικό κοινό για την υποστήριξη της έκδοσης. Υποσχέθηκε δε την τήρηση όλων των υποσχέσεων της έκδοσης, στο ακέραιο.

Ο Χαράλαμπος Γκότσης, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, δήλωσε: «Όταν υπάρχουν ενδιαφέρουσες επενδυτικές προτάσεις, αυτές αγκαλιάζονται τόσο από τους επαγγελματίες όσο και από το ευρύ επενδυτικό κοινό. Το ομόλογο αυτό έχει χαρακτηριστεί ως πράσινο ομόλογο αφού εκτός της συμβολής του στην ελληνική οικονομία και τη χρηματοδότηση της εταιρείας, έχει ιδιαίτερη σημασία σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος». Καταλήγοντας τόνισε ότι: «Υπάρχει συσσωρευμένη δυναμική στους λεγόμενους μικρούς εθνικούς πρωταθλητές - μικρές και μεσαίες εταιρείες με σημαντικές επιχειρηματικές επιτυχίες - που αναζητούν χρηματοδότηση των αναπτυξιακών τους προτάσεων αλλά και υποστήριξη των αναγκών ρευστότητάς τους. Εκτιμάται, ότι και αυτές οι εταιρείες μπορούν να προκαλέσουν το ενδιαφέρον τόσο των επενδυτών όσο και των επαγγελματιών για την υποστήριξη των ομολογιακών τους εκδόσεων».

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas