Παρασκευή
22 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Συνεργασία ΔΕΔΔΗΕ με την γαλλική Enedis

11 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Συνεργασία ΔΕΔΔΗΕ με την γαλλική Enedis

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε

Oργανισμός - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Συνεργασία στους τομείς των έξυπνων δικτύων και στις ψηφιακές τεχνολογίες, με ιδιαίτερη έμφαση στους έξυπνους μετρητές, στη δημιουργία ευφυών συστημάτων στα νησιά, με στόχο την μεγάλη διείσδυση ΑΠΕ, καθώς και στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού πλαισίου για την συμμετοχή σε καινοτόμα ερευνητικά έργα και έργα προμηθειών, συμφώνησαν οι διοικήσεις του ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) και της γαλλικής Enedis, η οποία διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Γαλλία.

 

O Κριστιάν Μπυσέλ (Christian Buchel), αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής Ψηφιακών Τεχνολογιών της Enedis, συνοδευόμενος από στελέχη της γαλλικής εταιρίας, συναντήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τη Διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ.

«Η συνεργασία με κορυφαίους ομίλους στο χώρο της ενέργειας, όπως η Enedis, θα συνεισφέρει στον ταχύτερο εκσυγχρονισμό του ΔΕΔΔΗΕ, αλλά και στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των διαρκώς αυξανόμενων προκλήσεων και αναγκών στον ενεργειακό τομέα. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη της δίκαιας ανάπτυξης, σε μια εποχή κλιματικής αλλαγής και οικονομικής κρίσης» δήλωσε ο κ. Ν. Χατζηαργυρίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ.

Ο κ. Μπυσέλ ανέφερε ότι «οι Διαχειριστές Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, βρίσκονται σήμερα σε ένα ιστορικό σημείο, για να προωθήσουν την ενεργειακή μετάβαση και την ανάπτυξη της αποκεντρωμένης ανανεώσιμης ενέργειας» και συμπλήρωσε: «Για να το πετύχουν αυτό, μετασχηματίζονται και χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να συνεισφέρουν στην ενεργειακή αποδοτικότητα, να προωθήσουν την ενεργειακή μετάβαση και να μετατρέψουν τους καταναλωτές σε “prosumers” (δηλ. καταναλωτές και παραγωγούς)».

Η Enedis αποτελεί τον μεγαλύτερο Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Γαλλία και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 35.000 εργαζόμενους, το συνολικό μήκος του δικτύου της ξεπερνά το 1,3 εκατ. χλμ και διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση και τεχνογνωσία στον τομέα των έξυπνων δικτύων.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas