Παρασκευή
23 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Επεσε πανικός για τις αντικειμενικές αξίες

13 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Επεσε πανικός για τις αντικειμενικές αξίες

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε.

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιάννης Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ
Ένα ακόμη φιάσκο με τις αντικειμενικές αξίες φοβούνται στην κυβέρνηση και σπεύδουν να διορθώσουν τα λάθη.

 

Η αρμόδια επιτροπή που έχει αναλάβει να προσαρμόσει τις αξίες με βάση τις εμπορικές τιμές έχει πέσει σε τοίχο και τέσσερις μήνες πριν τη λήξη της προθεσμίας, «τρέχει» για να προλάβει. Αν και αυτή η προσπάθεια στεφθεί με απόλυτη αποτυχία τότε και ο ΕΝΦΙΑ του 2018 θα πληρωθεί με πλασματικές αντικειμενικές αξίες.

Ετσι, το υπουργείο Οικονομικών, με απόφαση της υφυπουργού Κ. Παπανάτσιου επιχειρεί να επιταχύνει τις διαδικασίες. Πλέον, ο πρόεδρος της Επιτροπής μπορεί να προσκαλεί κατά την κρίση του στις συνεδριάσεις κυβερνητικά στελέχη και φορείς του δημόσιου τομέα, υπηρεσιακούς παράγοντες, ειδικούς εμπειρογνώμονες, φορείς του ιδιωτικού τομέα και άλλα πρόσωπα που μπορούν να συνεισφέρουν στην καλύτερη εκτέλεση του έργου της, ενώ η Επιτροπή για την υποβοήθηση του έργου της ζητεί πληροφορίες και στοιχεία από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες και ενημερώνεται με εισηγήσεις από τα αρμόδια Υπουργεία.

Στη Διαρκή Επιτροπή μετέχουν οι εξής: α) Ο Υπουργός Οικονοµικών, ως Πρόεδρος, β) ο Γενικός Γραµµατέας του Υπουργείου Εσωτερικών, γ) ο Γενικός Γραµµατέας Δηµόσιας Περιουσίας, δ) ο Γενικός Γραµµατέας Πληροφοριακών Συστηµάτων και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονοµικών, ε) ο Γενικός Γραµµατέας Υποδοµών του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών, στ) ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δηµοσίων Εσόδων, ζ) ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, η) ο Πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, θ) ο Πρόεδρος της εταιρείας «Εθνικό Κτηµατολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε.», ι) ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιµελητηρίου Ελλάδος, ια) ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συµβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, ιβ) ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτιµητών Ελλάδος.

Το έργο της Επιτροπής ολοκληρώνεται με την πρόταση του συστήματος καθορισμού τιμών ζώνης και συντελεστών προσδιορισμού των αξιών ακινήτων, που θα πρέπει να αντανακλούν κατά το δυνατόν τις αγοραίες τιμές, όπως επίσης με την πρόταση των αναγκαίων νομοθετικών ρυθμίσεων. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas