Τρίτη
19 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ερχεται φιάσκο με... αντικειμενική ουρά

16 Οκτωβρίου 17 - RE+D magazine
Ερχεται φιάσκο με... αντικειμενική ουρά

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε.

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιάννης Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ
Θα μείνει στην ιστορία ως το μεγαλύτερο «Βατερλώ» της οικονομίας; Ένα θέμα που «έφαγε» ήδη τρεις κυβερνήσεις από το 2007;

 

Ο λόγος για την εξίσωση των αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές που φαίνεται πως ούτε και φέτος θα υλοποιηθεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα μάλλον παραπέμπεται για το 2019, θα αναβληθεί δηλαδή για ένα χρόνο αφού η ειδική επιτροπή δεν μπορεί να βγάλει άκρη.

Ακόμη και οι εμπειρογνώμονες των δανειστών έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά με το στρεβλό ελληνικό σύστημα και δεν μπορούν να βοηθήσουν παρά το γεγονός ότι κλήθηκαν για να το κάνουν.

Ο λόγος της πιθανής αναβολής είναι ότι σχεδόν 2,5 μήνες από το τέλος της χρονιάς οι αγοραπωλησίες που γίνονται και λαμβάνονται ως τιμές αναφοράς, αφορούν σε ακίνητα στην Αττική κι όχι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και αφορούν σε ακίνητα 50 και 60 ετών που δεν μπορούν να βοηθήσουν στην εξίσωση με τις αντικειμενικές.

Από την ειδική σελίδα του υπ. Οικονομικών δίνονται παραδείγματα για τη στρεβλή εικόνα που υπάρχει:

Διαμέρισμα 54 τετραγωνικών, κατασκευής 1972 στο Δήμο Αθηναίων πουλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με τίμημα μόλις 20 ευρώ.

Άλλο διαμέρισμα ισογείου 43 τετραγωνικών στο Δήμο της Αθήνας πουλήθηκε έναντι 10 ευρώ.

Υπόγειο διαμέρισμα του 1973 επιφάνειας 40 τετραγωνικών πουλήθηκε έναντι 12 ευρώ. Πρόκειται δηλαδή για ακίνητα που είτε έχουν χαριστεί είτε έχουν αποκρυβεί τα πραγματικά τιμήματα, όμως, δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για την αγορά στην περιοχή.

 

    

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas