Σάββατο
24 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Στα €1,6 δισ. οι επιστροφές φόρου τον Σεπτέμβριο

02 Οκτωβρίου 17 - RE+D magazine
Στα €1,6 δισ. οι επιστροφές φόρου τον Σεπτέμβριο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Επιστροφές φόρων ύψους €1,6 δισ. επέστρεψε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σε φορολογούμενους και επιχειρήσεις τον Σεπτέμβριο επιταχύνοντας τις διαδικασίες για την διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών.

 

Μάλιστα, για το σκοπό αυτόν, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Γιώργος Πιτσιλής έχει ήδη ζητήσει από όλες τις εφορίες της χώρας να ενημερώσουν αναλυτικά και ανά ΑΦΜ την ΑΑΔΕ σχετικά με το ύψος των επιστροφών φόρων που δεν έχουν διεκπεραιωθεί, τον χρόνο που εκκρεμεί η κάθε υπόθεση αλλά και τον λόγο που παραμένει ακόμη ανοικτή.

Ειδικότερα, ενώ την 1 Σεπτεμβρίου οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις από επιστροφές φόρων - δηλαδή όσες υπερβαίνουν το διάστημα των 90 ημερών - ανέρχονταν σε €2,5 δισ. στις 29 Σεπτεμβρίου μειώθηκαν σημαντικά στο ποσό των €1,25 δισ. Πρόκειται για επιστροφές φόρων που προσεγγίζουν το €1,3 δισ. στις οποίες θα πρέπει να προστεθούν και άλλα €300 εκατ. φόρων που επέστρεψε η ΑΑΔΕ από νέες υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν στο διάστημα αυτό.

Η ΑΑΔΕ με το πρόγραμμα επιστροφών συμβάλει σημαντικά στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του δημοσίου οι οποίες σχετίζονται με την αποδέσμευση της υποδόσης των €800 εκατ. που προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές. Η υποδόση πρόκειται να διοχετευθεί επίσης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Η συμφωνία με τους δανειστές της 30-4-2017 προβλέπει την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του κράτους ύψους €1,2 δισ. προκειμένου έως το τέλος Οκτωβρίου να αποδεσμευθεί η υποδόση των €800 εκατ.  Από το ποσό αυτό το 30% αφορούσε επιστροφές φόρων από την ΑΑΔΕ προς τους ιδιώτες, δηλαδή ένα ποσό ύψους €360 εκατ. Στο διάστημα αυτό από τις συγκεκριμένες ληξιπρόθεσμες επιστροφές φόρων η ΑΑΔΕ έχει επιστρέψει ποσό, σχεδόν διπλάσιο που ανέρχεται σε €670 εκατ.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas