Παρασκευή
19 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το "ασανσέρ του μέλλοντος"

04 Ιουνίου 18 - Ειρήνη Θεοφανίδου
Το

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε.

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Γιάννης Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ
Για το μέλλον των πόλεων και την άνοδο του αστικού πληθυσμού η οποία θα σταθεί «αρωγός» στον κλάδο των ανελκυστήρων μιλά σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Construction Global» ο Δ/νων Σύμβουλος της ThyssenKrupp Elevator, Andreas Schierenbeck.

 

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής της κορυφαίας εταιρείας ανελκυστήρων σήμερα περίπου το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κατοικεί σε αστικές περιοχές, ποσοστό που θα εκτοξευτεί στο 70% μέχρι το τέλος του αιώνα που διανύουμε.

Οι πόλεις προσαρμόζονται σιγά σιγά με την εν λόγω εξέλιξη και την πιεστική ανάγκη μεγιστοποίησης των χώρων για κατοικίες και εργασία που έχουν οδηγήσει στην «λύση» των πολυώροφων κτιρίων. «Αυτό δημιουργεί μια ανοδική κινητικότητα στην βιομηχανία κατασκευής ανελκυστήρων παγκοσμίως» λέει ο ίδιος αντιπροσωπεύοντας το γερμανικό όμιλο των $9 δις.

Όπως εξηγεί ο ίδιος τα δεδομένα δείχνουν ότι ο αριθμός των πολυώροφων κτιρίων έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια περίπου και οι εταιρείες αξιοποίησης ακινήτων έχουν στα σκαριά έργα που περιλαμβάνουν ακόμη υψηλότερες κατασκευές.

«Αυτά είναι τα καλά νέα για τη βιομηχανία κατασκευής ανελκυστήρων καθώς αυξάνονται τα κτίρια και ψηλώνουν σημαίνει και καλύτερες λύσεις μεταφοράς των ανθρώπων» υπογραμμίζει ο Schierenbeck εξηγώντας πόσο σημαντικές είναι οι λύσεις των μοντέρνων ανελκυστήρων για τους αρχιτέκτονες και κατασκευαστές κτιρίων.

«Στην παρούσα φάση περίπου το 40% του εμβαδού ενός κτιρίου  χρησιμοποιείται για ανελκυστήρες και τη μεταφορά ανθρώπων. Και νομίζω ότι είναι σπατάλη τόσο υλικών όσο και χρημάτων» λέει ο ίδιος συμπληρώνοντας ότι «η ThyssenKrupp προσφέρει την λύση «multi» που χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία η οποία επιτρέπει στην καμπίνα να μπορεί να κινείται οριζόντια όπως και κάθετα ανοίγοντας έτσι το δρόμο για «πολλαπλές καμπίνες» που θα λειτουργούν ταυτόχρονα.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas