Τρίτη
21 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

3,7 εκατ. Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2017

12 Μαρτίου 18 - RE+D magazine
3,7 εκατ. Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2017

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Zeus

Fund - ΕΛΛΑΔΑ

Εθνική Πανγαία

AEEAΠ - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Αριστοτέλης Καρυτινός

Διευθύνων Σύμβουλος Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ
Ενισχύεται σημαντικά η τουριστική ζήτηση της Ελλάδα από τη Γερμανία, σύμφωνα με στοιχεία από τις επαφές και διαπραγματεύσεις της υπουργού τουρισμού Έλενας Κουντουρά, με παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, τα οποία δείχνουν διψήφια αύξηση 25%-40% των προκρατήσεων.

 

Κυρίαρχο στοιχείο των συζητήσεων της υπουργού ήταν η διαπίστωση όλων ότι η Ελλάδα σταθερά αυξάνει το τουριστικό της μερίδιο και πρωταγωνιστεί στις δημοφιλέστερες επιλογές προορισμού των Γερμανών ταξιδιωτών. Το 2018 αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη αύξηση από το 2017, χρονιά κατά την οποία είχαμε 3,7 εκατομμύρια αφίξεις Γερμανών στη χώρα μας, σημειώνοντας άνοδο 18,1%.

Η κ. Κουντουρά που επισκέφθηκε τη Διεθνή Τουριστική 'Εκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνου, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου TUI, Friedrich Joussen και τον Thomas Ellerbeck, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής και συζήτησαν τις προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Επίσης, είχε επαφές με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου της Thomas Cook, Peter Fankhauser, με τους επικεφαλής της JET2 , καθώς επίσης και με ηγετικά στελέχη των Alltours, Der Touristik, FTI, Schauinsland Reisen, Studiosus Reisen, και των αεροπορικών εταιρειών Condor και Germania Airlines και πέτυχε οι μεγάλοι τουριστικοί -ταξιδιωτικοί όμιλοι και οι αεροπορικές εταιρείες, να διευρύνουν τα προγράμματά τους για την Ελλάδα και να εντάξουν νέους ελληνικούς προορισμούς.

Επιπλέον, η υπουργός τουρισμού συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης ταξιδιωτικών γραφείων Γερμανίας DRV, Norbert Fiebig με τον οποία συζήτησαν την προοπτική να διεξαχθεί στην Ελλάδα το ετήσιο συνέδριο της DRV και είχε συνεργασία με τη διοίκηση της ομοσπονδιακής Ένωσης της τουριστικής βιομηχανίας της Γερμανίας BTW, με θέμα την ετήσια Γερμανική Διάσκεψη για τον Τουρισμό (Tourismusgipfel).

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas