Δευτέρα
23 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ανακάμπτει ο τουρισμός στην Τυνησία το 2017

04 Οκτωβρίου 17 - RE+D magazine
Ανακάμπτει ο τουρισμός στην Τυνησία το 2017

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Την «πλάτη» στις κακές ημέρες λόγω τρομοκρατικών χτυπημάτων το 2015 γυρίζει εφέτος ο τουριστικός κλάδος της Τυνησίας.

Τα χτυπήματα δυο χρόνια πριν είχαν ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο στη ζωτική για τη χώρα τουριστική βιομηχανία η οποία συμβάλλει άμεσα κατά 7% στο ΑΕΠ. Το 2016, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Τουρισμού της χώρας τα τουριστικά έσοδα σημείωσαν ραγδαία πτώση κατά 36% σε σχέση με το 2014 και οι αφίξεις κατά 20,1%.

Ωστόσο εφέτος σε σχέση με πέρυσι εκτιμάται ότι θα είναι πιο βελτιωμένα τα πράγματα και αναμένεται αύξηση κατά 2,5% που τροφοδοτούν κυρίως τουρίστες από Αλγερία και Ρωσία.

Σταδιακά οι ευρωπαίοι τουρίστες επανέρχονται  στην Τυνησία και ως τις αρχές Σεπτεμβρίου 2017 οι αφίξεις από ευρωπαϊκές χώρες έφθασαν τους 146.000 τουρίστες (+17% σε σχέση με το 2016).

Επίσης, πολλές ευρωπαϊκές χώρες που είχαν εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις του 2015 προβαίνουν σε αναθεώρηση, με τις περισσότερες να θεωρούν ασφαλείς τις τουριστικά αναπτυγμένες ζώνες της χώρας δηλαδή τις περιοχές Mahdia -Monastir -Sousse -Hammamet -Nabeul -Tunis -Bizerte -Tabarka, Djerba και την παράκτια ζώνη μεταξύ Djerba και Zarzis τηρουμένων των σχετικών μέτρων αυτοπροστασίας.

Το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και οι σκανδιναβικές χώρες έχουν προχωρήσει στην κίνηση αυτή, ενώ και ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook πρόκειται να επανεκκινήσει τις δραστηριότητές του στη χώρα τον επόμενο Φεβρουάριο.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas