Τρίτη
25 Σεπτεμβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Συνεχίζονται τα "χαμόγελα" στους ξενοδόχους της Χαλκιδικής

18 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Συνεχίζονται τα

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Ένα δεύτερο "καλοκαιράκι" ζει η Χαλκιδική με τη μέση πληρότητα να ξεπερνά το 80%-85%.

 

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Ενωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιου στο "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM" οι τουρίστες αυτής της περιόδου, όπως είπε, προέρχονται από την κεντροδυτική Ευρώπη, με πρώτες χώρες τη Γερμανία και τη Μ. Βρετανία και ακολουθούν η Ρωσία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

"Ο Σεπτέμβριος γενικά είναι καλός μήνας, όχι μόνο για τη Χαλκιδική αλλά και για όλη την Ελλάδα" σημείωσε ο κ.Τάσιος. Ωστόσο, όπως είπε η επιμήκυνση της σεζόν χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά. "Εμείς, τα τελευταία χρόνια, ανοίγουμε κάθε 1η Μαϊού και κλείνουμε κατά τις 15 Οκτωβρίου, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή" υπογράμμισε.

Ο καλός καιρός δίνει την ευκαιρία, ωστόσο, στους Έλληνες να αξιοποιήσουν τις συνθήκες για ένα "μπάνιο της τελευταίας στιγμής" και να χαρούν τη Χαλκιδική με λιγότερο κόσμο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΞΧ.

"Η Χαλκιδική", όπως είπε, "έχει κορεσμό επισκεπτών για μια περίοδο 50 ημερών και αυτό σε συνδυασμό με την έλλειψη υποδομών δημιουργεί διάφορα προβλήματα [...] Για να έρθουν τουρίστες στη Χαλκιδική με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη, άρα και με περισσότερες απαιτήσεις, θα πρέπει να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν. Αυτό με υποδομές που είναι ίδιες από τη δεκαετία του 1970, δεν μπορεί να γίνει".

Ο κ. Τάσιος μίλησε ακόμη για την ανάγκη να συνδυαστεί το τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής με εκείνο της Θεσσαλονίκης και τόνισε ότι σύμμαχος σε αυτήν την προσπάθεια μπορεί να σταθεί το αεροδρόμιο "Μακεδονία" που θα αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Για να υπάρξει, ωστόσο ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα, θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι φορείς.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas