Σάββατο
17 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

TUI: Ποιές χώρες επωφελήθηκαν από την αστάθεια στην Μεσόγειο

11 Αυγούστου 17 - RE+D magazine
TUI: Ποιές χώρες επωφελήθηκαν από την αστάθεια στην Μεσόγειο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

NAI Hellas

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι ταξιδιωτικές εταιρίες βρίσκονται αντιμέτωπες με μια στροφή στη ζήτηση από προορισμούς στην ανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική, όπως η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος, σε χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία εν μέσω φόβων για την ασφάλεια και πολιτικών εντάσεων.

 

 Η χαμηλότερη ζήτηση για την Τουρκία φέτος αντισταθμίζεται από αυξημένες κρατήσεις για χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Κροατία και η Ιταλία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της TUI Φριτς Γιούσεν  κατα την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην οποία η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα, στην Ισπανία, ο αριθμός των επισκεπτών κατέγραψε άλμα 12% το πρώτο εξάμηνο του 2017 στα 36,4 εκατ. «Η Ισπανία είναι σχεδόν πλήρης», «Πέρυσι, είχαμε ένα ιστορικά υψηλό επίπεδο και φέτος θα είμαστε σε αντίστοιχα επίπεδα». Οι Ευρωπαίοι παραθεριστές θα μπορούσαν να στραφούν σε προορισμούς όπως η Βουλγαρία και το Πράσινο Ακρωτήριο εάν θέλουν να αποφύγουν τις υψηλές τιμές στους πολυσύχναστους ισπανικούς προορισμούς, σχολίασε ο Γιούσεν.

Ο ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός όμιλος TUI ανακοίνωσε  κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITA) ύψους 221,6 εκατ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο – αυξημένα κατά 38% - και 7,3 εκατ. ευρώ για τους πρώτους εννιά μήνες του έτους. 

Ο TUI δήλωσε ότι ότι η ζήτηση για διακοπές αυξήθηκε με ισχυρούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα αναθεώρησε ανοδικά το  στόχο του -«σημαντικά πάνω» από 3% -για τις φετινές πωλήσεις ανακοινώνοντας για πρώτη φορά λειτουργικά κέρδη σε επίπεδο εννεαμήνου.
 
 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas