Τρίτη
21 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

TUI: Σταθερή η ζήτηση των Βρετανών για ταξίδια

13 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
TUI: Σταθερή η ζήτηση των Βρετανών για ταξίδια

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

PROPRIUS

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI ανακοίνωσε ότι είναι «ανθεκτική» η ζήτηση για διακοπές από τους Βρετανούς παρά το γεγονός ότι αύξησε τις τιμές των χειμερινών ταξιδιών κατά 8% για να αντισταθμίσει την αδύναμη στερλίνα.

Οι κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο για το χειμώνα 2017-2018 μειώθηκαν κατά 3% αλλά η εταιρεία δήλωσε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν είχαν σημειώσει ισχυρή άνοδο κατά 12%.

Παράλληλα, η TUI υπογράμμισε ότι οι συνολικές κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018 έχουν ξεκινήσει καλά οριακή μείωση 1% αλλά και αύξηση της μέσης τιμής πώλησης των τουριστικών πακέτων κατά 3%. Η εισηγμένη στον δείκτη FTSE100 κατέγραψε αύξηση 8,1% στα έσοδά της που άγγιξαν τα €3,5 δις. το 2017 από €3,3 δις. το προηγούμενο έτος.

Παρά τις συναλλαγματικές συνέπειες που επηρέασαν την στερλίνα λόγω του επικείμενου Brexit ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 9,1%.

Οι ζημιές προ φόρων μειώθηκαν από €103,3 εκατ. σε €72,5 εκατ. Ο Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας, Fritz Joussen δήλωσε ότι η TUI εξακολουθεί να είναι σε καλό δρόμο για να δει τα λειτουργικά της κέρδη να μεγαλώνουν κατά τουλάχιστον 10% για το σύνολο του έτους, καθώς τόσο ο τομέας της κρουαζιέρας όσο και τα ξενοδοχειακά πακέτα συνεχίζουν να αυξάνονται.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas