Πέμπτη
21 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Αναβολή για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης

21 Δεκεμβρίου 17 - RE+D magazine
Αναβολή για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Τον Ιανουάριο του 2018 θα συζητηθεί, σε ειδική συνεδρίαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΓΠΣ), μετά από αίτημα που κατέθεσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, Ρία Καλφακάκου και Μόνικα Αϊβάζογλου.

 

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, αποδέχτηκε το αίτημα, υποστηρίζοντας πως όλη η διαδικασία έχει περάσει από πολλές διαβουλεύσεις και πολλές συζητήσεις. «Το κάνετε για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους. Θέλετε να κάνουμε ειδική συνεδρίαση; Να κάνουμε και δύο εάν θέλετε να αγορεύετε» είπε χαρακτηριστικά.

 Ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε την αντιπολίτευση, πως είναι «αδιάβαστη» στο θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, το οποίο επρόκειτο να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προσθέτοντας πως γι΄ αυτό το λόγο επιθυμεί την αναβολή.

Σε παρόμοιο ύφος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς, ο οποίος, ως εισηγητής, έκανε δεκτό το αίτημα της αναβολής. Πρόσθεσε «δεν είδα σχεδόν κανέναν από αυτούς που ενδιαφέρονται σήμερα για το ΓΠΣ να έρθουν στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στις συζητήσεις που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα. Είχαμε σιγή ιχθύος».

 «Τις κρίσεις περί διαβάσματος να τις κρατήσετε για τον εαυτό σας» ήταν η απάντηση του επικεφαλής των «Εντάξει», Σταύρου Καλαφάτη, στον δήμαρχο. Νωρίτερα, είχε ζητήσει ειδική συνεδρίαση για το ΓΠΣ προκειμένου να μην «περάσει το θέμα στα ψιλά γράμματα καθώς αφορά την πορεία της πόλης για τα επόμενα 30-40 χρόνια».

 Από την «Ανοιχτή Πόλη» η Ρία Καλφακάκου χαρακτήρισε το θέμα σημαντικό για την Θεσσαλονίκη και είπε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι θα πρέπει να έχουν το χρόνο να το μελετήσουν, ενώ με ανακοίνωσή της ζήτησε αναβολή και η επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου.

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas