Παρασκευή
20 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Εμειναν... ΚΑΣάτο για το Ελληνικό

13 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Εμειναν... ΚΑΣάτο για το Ελληνικό

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οδυσσέας Αθανασίου

Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA Development
Πολύ έντονο είναι το παρασκήνιο γύρω από το Ελληνικό τις τελευταίες ώρες.

 

Χθες το μεσημέρι ανακοινώθηκε έκτακτη σύσκεψη του ΚΑΣ με μοναδικό θέμα την υπόθεση του Ελληνικού.  Στα θέματα της αυριανής συνεδρίασης του ΚΑΣ περιλαμβανόταν η «έγκριση ή μη: α) του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (Σ.Ο.Α.) και β) της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά, Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθηνών, Περιφέρειας Αττικής (συνεχιζόμενο)».

Η συνεδρίαση είχε διακοπεί πριν οκτώ ημέρες και παρά τις πολύωρες αντεγκλήσεις δεν προέκυψε καμιά απόφαση, βάζοντας σε σκέψεις τους εμπλεκόμενους.

Χθες  το μεσημέρι λοιπόν ανακοινώθηκε η νέα συνεδρίαση του ΚΑΣ και κάποιοι εκτίμησαν ότι η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια θετική απόφαση ώστε να ξεπεραστεί το σοκ των ανακοινώσεων της Eldorado Gold.

Ωστόσο, αργά το απόγευμα διέρρευσε η εισήγηση που έκαναν οι αρχαιολόγοι προς το ΚΑΣ. Η εισήγηση ήταν αρνητική για την επένδυση καθώς τονιζόταν ότι πρέπει να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος ένα μεγάλο μέρος της έκτασης στο πρώην αεροδρόμιο.

Η διαρροή και μόνο της είδησης πανικόβαλε τους υποστηρικτές εντός της κυβέρνησης, της άποψης ότι πρέπει να υπάρξει απόφαση για το Ελληνικό που δεν θα βάζει εμπόδια στο έργο, έστω και με κάποιες επιφυλάξεις. Ετσι, το βράδυ ανακοινώθηκε η αναβολή της σημερινής συνεδρίασης του ΚΑΣ… μέχρι νεωτέρας.

Μια εξέλιξη που επιβαρύνει το κλίμα το οποίο επιχείρησε να φτιάξει η κυβέρνηση με τη στροφή στις επενδύσεις. Από την πλευρά της η Lamda Development δεν επιθυμεί να παρέμβει και περιμένει τις εξελίξεις.

 

 

    

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas