Τρίτη
16 Οκτωβρίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ιδρύεται φορέας διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων στο Ελληνικό

11 Ιουνίου 18 - RE+D magazine
Ιδρύεται φορέας διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων στο Ελληνικό

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οδυσσέας Αθανασίου

Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA Development
Την ίδρυση Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, προβλέπει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο κατατέθηκε την Παρασκευή το απόγευμα στη Βουλή.
 
Ο Φορέας, θα διαχειρίζεται και θα λειτουργεί όλους τους κοινόχρηστους  χώρους, τις υποδομές, τα έργα και τον εξοπλισμό που βρίσκονται εντός του πρώην αεροδρομίου, όταν θα υλοποιηθεί η αξιοποίησή του, καθώς και θα εισπράττει και θα διαχειρίζεται οποιονδήποτε ανταποδοτικών τελών και ανάλογων ανταποδοτικών χρεώσεων.  Θα έχει τη μορφή ΝΠΙΔ και μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και θα λειτουργεί προς χάριν του δημοσίου συμφέροντος.
 
Ειδικότερα, ο Φορέας θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, την περισυλλογή και μεταφορά απορριμμάτων, την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, τη μέριμνα και τη λήψη μέτρων για την απρόσκοπτη πρόσβαση στους κοινόχρηστους χώρους, τη συντήρηση και διαχείριση οδικών υποδομών, την ονομασία των οδών, πλατειών, την τοποθέτηση πινακίδων πληροφορίας και την αρίθμηση κτισμάτων.
 
Επιπλέον, θα έχει την αρμοδιότητα για τη διενέργεια δημοπρατήσεων, την έγκριση, τον έλεγχο και την παραλαβή έργων και εργασιών, τη συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών του πάσης φύσεως εξοπλισμού, καθώς και τη φύλαξή του και την παραλαβή και αποθήκευση των πάσης φύσεως εφοδίων και υλικών συντήρησης, καθώς και τη διαχείριση αυτών.
 
Στην αρμοδιότητα του Φορέα, δεν συμπεριλαμβάνεται η έκταση του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής.
 
Οι πόροι και τα έσοδα του φορέα θα προέρχονται, μεταξύ άλλων, από το υπουργείο Οικονομικών, από την παροχή υπηρεσιών ή δραστηριοτήτων για την εξυπηρέτηση του σκοπού του, από ενισχύσεις από την Ε.Ε., αλλά και από τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττουν οι δήμοι εντός των οποίων βρίσκεται το ακίνητο για τη χρήση κοινοχρήστων χώρων, για ηλεκτροφωτισμό και αποκομιδή των απορριμμάτων.
 
Ο τρόπος υπολογισμού των ανταποδοτικών τελών, το ύψος και ο συντελεστής τους, καθώς επίσης και ο τρόπος είσπραξής τους προσδιορίζονται με απόφαση του Φορέα και εγκρίνονται με κοινή υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.
 
Η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου θα είναι εννεαμελής και θα απαρτίζεται από ένα μέλος, υποδεικνυόμενο από τους δήμους εντός των οποίων βρίσκεται το ακίνητο, ως πρόεδρο, τρία μέλη, υποδεικνυόμενα από τον δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης, ένα μέλος, από τον δήμο Γλυφάδας, ένα μέλος από τον δήμο Αλίμου, από ένα μέλος θα ορίζουν οι υπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών και ένα μέλος θα ορίζεται από τη διοίκηση της εταιρείας «Ελληνικό Α.Ε.». Η θητεία του θα είναι τετραετής με δυνατότητα μιας μόνο ανανέωσης
 

 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas