Πέμπτη
19 Ιουλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Μεγάλο σχέδιο ανάπλασης στη Νέα Ιωνία

13 Δεκεμβρίου 17 - RE+D magazine
Μεγάλο σχέδιο ανάπλασης στη Νέα Ιωνία

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε.

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιάννης Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ
Ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στη Νέα Ιωνία θα αναπλαστεί από την Περιφέρεια Αττικής.

 

Όπως αποφασίστηκε θα ξεκινήσει η μετατροπή του σε πλατεία, με υπόγειους χώρους στάθμευσης και με έμφαση σε χώρους πρασίνου και μονοπάτια περιπάτου. Για τον σκοπό αυτό η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Νέας Ιωνίας υπέγραψαν σχετική Προγραμματική Σύμβαση για την ανάπλαση του ΟΤ 150 και την κατασκευή υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 11.500.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Ειδικότερα, η παρέμβαση περιλαμβάνει την κατασκευή πλατείας επιφάνειας περίπου 5.500 τ.μ. καθώς και τριώροφου υπόγειου χώρου στάθμευσης συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας 10.546 τ.μ., με δυναμικότητα 350 θέσεων στάθμευσης. Πρόκειται για έργο που αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την τόνωση της επισκεψιμότητας της περιοχής παρέμβασης, τη διευθέτηση της άναρχης στάθμευσης καθώς και στην εξυπηρέτηση των επιβατών του σταθμού ΗΣΑΠ.

Η πλατεία που θα κατασκευαστεί θα είναι ελεύθερη κτιριακών εγκαταστάσεων, με διευρυμένες περιοχές πρασίνου, σκιερές καθιστικές περιοχές και μονοπάτια περιπάτου. Με την παρέμβαση θα αναδειχθεί η διατηρητέα καμινάδα που δεσπόζει στο μέσο σχεδόν του χώρου της πλατείας, μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της πόλης.

Ο σταθμός των αυτοκινήτων εκτός από τους επισκέπτες της πλατείας θα εξυπηρετεί τους επιβάτες του σταθμού ΗΣΑΠ (στάση Νέας Ιωνίας) που βρίσκεται σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από τον σταθμό, καθώς και τους επισκέπτες του εμπορικού κέντρου της πόλης, το οποίο σχεδόν ξεκινά από την είσοδο του σταθμού. Οι διαστάσεις των θέσεων στάθμευσης είναι προσαρμοσμένες στις σύγχρονες διαστάσεις των οχημάτων, ενώ συμπεριλαμβάνονται θέσεις για άτομα με αναπηρία.

Το έργο θα υλοποιηθεί στο οικοδομικό τετράγωνο 150, στη συμβολή των οδών Γυμνασίου, Π. Ιωακείμ, Σολωμού ενώ συνορεύει με οικόπεδα κτιρίων πολιτισμού και κοινής ωφέλειας (Δημοτικό Σχολείο, Μουσείο, ΚΕΠ) καθώς και με ένα αρκετά ανεπτυγμένο δίκτυο ήδη διαμορφωμένων πεζοδρόμων και πλατειών. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas