Τετάρτη
22 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

03 Ιανουαρίου 18 - RE+D magazine
Πότε θα μπουν οι μπουλντόζες στο Ελληνικό

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Solum Property Solutions

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Savills

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Στα χέρια των δικαστών του ΣτΕ πέρασε από χθες η τύχη της επένδυσης στο Ελληνικό. Το Προεδρικό Διάταγμα διαβιβάστηκε στο ανώτατο δικαστήριο προκειμένου να εγκριθεί το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης.

 

Το ενδιαφέρον είναι ότι αποφασίστηκε η διαδικασία να επιταχυνθεί καθώς άμεσα θα οριστεί ο εισηγητής και η ημερομηνία συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών.

Υπενθυμίζεται οτι την Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου, έπεσαν οι υπογραφές για το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη, την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

 Στην περιοχή,χωροθετούνται έξι περιοχές προς πολεοδόμηση συνολικής επιφανείας 2.235.415 τ.μ.μία ζώνη ανάπτυξης 634.145 τ.μ., το Μητροπολιτικό πάρκο 2.000.569 τμ. και η περιοχή του παράκτιου μετώπου του Αγίου Κοσμά συνολικής επιφανείας 758.203 τμ.

Στις προς πολεοδόμηση περιοχές κυριαρχεί η  χρήση της “γενικής κατοικίας” με την κατοικία να καταλαμβάνει τουλάχιστον το 60% στις περισσότερες από αυτές ενώ στην περιοχή κοντά στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης προβλέπονται χρήσεις πολεοδομικού κέντρου. Ο συντελεστής δόμησης στις περιοχές αυτές κυμαίνεται από 0,43 έως 0,89 (περιοχή πολεοδομικού κέντρου) ενώ το ύψος μειώθηκε από τα 70 που αρχικά προβλεπόταν στα 50 μέτρα, με πρόβλεψη για άλλα 10 μ στα 60 μ με κατάλληλες διαμορφώσεις στο φυσικό έδαφος
 
Το μέγιστο ύψος της περιοχής υπερβαίνουν συγκεκριμένα έξι κτίρια- τοπόσημα που θα έχουν ύψος έως τα 200 μέτρα, από την στάθμη της θάλασσας
 
Στην περιοχή του παρακτίου μετώπου του Μητροπολιτικού Πόλου, η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται σε 15%, με την οποία εξασφαλίζεται η δημιουργία αδόμητου ελεύθερου μετώπου μήκους ενός χιλιομέτρου και διευκολύνονται οι έξοδοι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής προς τη θάλασσα.
 
Στην Ζώνη Ανάπτυξης «Γειτονιά τουρισμού-αναψυχής και επιχειρηματικού πάρκου» προβλέπεται η λειτουργία καζίνο το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 15.000τμ ενώ στην περιοχή του παράκτιου μετώπου του Αγίου Κοσμά σε πρόσχωση η κατασκευή πρότυπου ενυδρείου-κέντρου θαλασσίων ερευνών. 
 

    

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas