Τετάρτη
15 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Προχωρά η ανάπλαση στο "Καστράκι" της Δραπετσώνας

16 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Προχωρά η ανάπλαση στο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group
Tη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής, στην υπό ανάπλαση περιοχή Καστρακίου στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, δρομολόγησαν με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος, Χρήστος Βρεττάκος.

 

Το έργο, προϋπολογισμού 3,57 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται από την περιφέρεια, ενώ οι λοιπές διαδικασίες, καθώς και η παραλαβή θα γίνει από το δήμο.

Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός νέου πάρκου στην όμορη περιοχή με τον αρχαιολογικό χώρο, με υποδομές πολιτισμού και αναψυχής (ανοικτό θέατρο, παιδική χαρά, αναψυκτήριο) και με ζώνες πρασίνου, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι ο χώρος του Καστρακίου βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Δραπετσώνας, σε άμεση γειτνίαση με τον δήμο Πειραιά, και περικλείεται από τις οδούς Ακτή Ηετιώνεια και Κανάρη. Η κατασκευή του πάρκου, ως συνέχεια του αρχαιολογικού χώρου, διατηρεί τη συνεκτικότητα με αυτόν, όσο και με τον αστικό ιστό, με στόχο την ανάδυση ενός υπερτοπικού πόλου λόγω της θέσης του χωροταξικά, αλλά και της ιστορίας του.

Οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν: την ανακατασκευή και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής του Καστρακίου συνολικού εμβαδού 20.833,77 τ.μ., την αποπεράτωση του υφιστάμενου αναψυκτηρίου εμβαδού 170,64 τ.μ. και του ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου πέντε βαθμίδων 300 θέσεων, την κατασκευή νέας παιδικής χαράς εμβαδού 497,20 τ.μ., εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου και εργασίες ύδρευσης και ηλεκτροφώτισης.

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas