Δευτέρα
19 Μαρτίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το Ελληνικό πάει... Eurogroup

16 Φεβρουαρίου 18 - RE+D magazine
Το Ελληνικό πάει... Eurogroup

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΤΑΔ A.E.

Eταιρεία του Δημοσίου - ΕΛΛΑΔΑ

Α&Μ Αrchitects| Engineers| Project Managers

Κατασκευαστική - ΕΛΛΑΔΑ

Eurobank Property Services

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

IBI Group

Σύμβουλος - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Antulio Richetta

Διευθυντής IBI Group

Δημήτρης Ανδρίτσος

Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank Property Services
Ποιος το περίμενε. Ότι το θέμα της επένδυσης στο Ελληνικό θα ήταν κυρίαρχο στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα, αυτό κανείς δεν το περίμενε.

 

Οι Βρυξέλλες πιέζουν την Ελλάδα να προχωρήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς καθώς και το έργο στο Ελληνικό. Όπως αναμένεται να τονιστεί, θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες καθώς εκτος από την απόφαση που εκκρεμεί στο ΣτΕ πρέπει να ρυθμιστούν και μια σειρά από εκκρεμότητεςπριν περάσουν στους επενδυτές οι μετοχές της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. με κυριότερη από αυτές τη χορήγηση άδειας λειτουργίας καζίνο εντός του Ακινήτου μετά τη διενέργεια σχετικού δημόσιου διαγωνισμού.

Εκκρεμούν ακόμα οι εγκρίσεις για τις πολεοδομικές μελέτες που θα ακολουθήσουν του ΠΔ για το 
Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης η μεταβίβαση από το Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ και στην συνέχεια μέσω της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ στους επενδυτές περίπου 1.575 στρέμ στο Πρώην Αεροδρόμιο και 227 στρέμ στην Παράκτια Ζώνη (εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας) καθώς και του δικαιώματος επιφανείας επί του συνόλου του Μητροπολιτικού Πόλου. 

Η σύσταση ειδικού φορέα για τη διαχείριση και λειτουργία όλων των κοινόχρηστων χώρων το οποίο σήμερα υπάγεται σε τρεις Δήμους (Αλίμου, Γλυφάδας και Ελληνικού – Αργυρούπολης). και τέλος η μετεγκατάσταση των φορέων που είναι εγκατεστημένοι στο Ελληνικό πέραν εκείνων που δικαιούνται να παραμείνουν στο Ακίνητο μετά τη μεταβίβαση, όπως. π.χ.  διάφορα σωματεία ΑΜΕΑ, όπου μάλιστα αναλήφθηκε και η υποχρέωση στέγασής τους, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά οι οποίες έχει συμφωνηθεί να παραμείνουν μέχρις ολοκληρώσεως αντίστοιχων εγκαταστάσεων εντός του Πάρκου, η ΕΜΥ και προσωρινά (για δέκα ακόμη μήνες) και συγκεκριμένες υπηρεσίες του Λιμενικού 

 
 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas