Τετάρτη
25 Απριλίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Το παρασκήνιο για το Ελληνικό και την αναβολή στο ΚΑΣ

07 Σεπτεμβρίου 17 - RE+D magazine
Το παρασκήνιο για το Ελληνικό και την αναβολή στο ΚΑΣ

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οδυσσέας Αθανασίου

Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA Development
Εντονο είναι το παρασκήνιο γύρω από την υπόθεση του Ελληνικού και την αναβολή της απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου χθες τα ξημερώματα.


Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΚΑΣ υπήρχε «ρεύμα» για την κήρυξη μεγάλης έκτασης από το μεγαλύτερο οικόπεδο της χώρας σε αρχαιολογικό χώρο. Γεγονός που θα μπλόκαρε οριστικά την επένδυση.

Η αναβολή προφανώς δόθηκε για να γίνει καλύτερη προετοιμασία και να μην βρεθεί η κυβέρνηση εκτεθειμένη καθώς έχει υποσχεθεί ότι θα ξεμπλοκάρει το έργο. Αποτελεί άλλωστε και απαίτηση των δανειστών ενώ μόλις προχθές ο Αλ. Φλαμπουράρης είχε πει ότι το έργο θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.

To σχέδιο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων.

H συζήτηση για το Ελληνικό έγινε και στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων. Εκεί δόθηκε θετική γνωμοδότηση καθώς το ΚΣΝΜ κλήθηκε να εξετάσει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης και τη Στρατηγική Μελέτη  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την επένδυση καθώς στον χώρο υπάρχουν πέντε μνημεία που έχουν κηρυχθεί  ως νεώτερα.

Πρόκειται για το κτήριο του πρώην ανατολικού  αεροδρομίου έργο Σααρίνεν, για τρία υπόστεγα της Ολυμπιακής Αεροπλοΐας που είναι συγκεντρωμένα σε άλλο σημείο και για το Υπόστεγο αγγλικής κατασκευής, γνωστό και ως «Παγόδα». Τα μέλη του ΚΣΝΜ κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισαν πως πρέπει να καθαιρεθούν όλα τα νεώτερα προσκτίσματα του κτηρίου Σααρίνεν και ότι πρέπει να παραμείνει πανταχόθεν ελεύθερο, όπως και η Παγόδα. Ζήτησαν όλες οι μελέτες που αφορούν στα μνημεία και τον περιβάλλοντα χώρο τους να ελεγχθούν από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017
Internet Business Hellas