Πέμπτη
16 Αυγούστου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Τον Φεβρουάριο κρίνονται όλα για το Ελληνικό

29 Ιανουαρίου 18 - RE+D magazine
Τον Φεβρουάριο κρίνονται όλα για το Ελληνικό

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΕΡΡΙΚΟΣ ΑΡΩΝΕΣ

Επενδυτική - ΕΛΛΑΔΑ

LAMDA DEVELOPMENT ΑΕ

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Οδυσσέας Αθανασίου

Διευθύνων Σύμβουλος LAMDA Development
Σε 15 με 20 ημέρες θα εκδοθεί η τελική απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό.

 

Σε σχηματισμό Ολομέλειας, κεκλεισμένων των θυρών, ξεκίνησε η πρώτη νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής». Tο καλό κλίμα που επικράτησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, προοιωνίζεται μια θετική εισήγηση που θα ανοίξει το δρόμο για την επένδυση.

Ολοι ήταν εκεί. Και οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, και της Ελληνικόν Α.Ε. και φυσικά της Lamda Development και αυτό που συζητήθηκε ήταν οι προβλεπόμενοι συντελεστές δόμησης. Ουσιαστικά περιγράφεται τι ακριβώς θα κατασκευαστεί στην περιοχή ενώ σε εκκρεμότητα θα μένει η μετεγκατάσταση των φορέων του Δημοσίου και κυρίως το αμαξοστάσιο του ΟΣΥ.

Η νομοπαρασκευαστική επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την τεράστια επένδυση της έκτασης του Ελληνικού Αττικής, πραγματοποιήθηκε σε σχηματισμό Ολομέλειας, υπό τον πρόεδρό της Νικόλαο Σακελλαρίου και με εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη. Εντός της αίθουσας των διασκέψεων, κατά την ενημέρωση των δικαστών ανοίχτηκε μεγάλος χάρτης ο οποίος απεικόνιζε τι πρόκειται να κατασκευαστεί στην έκταση του Ελληνικού. Η ενημέρωση των δικαστών διήρκεσε περίπου δύο και πλέον ώρες.

Στην συνέχεια ο Νικόλαος Σακελλαρίου θα ορίσει την ημερομηνία της νέας διάσκεψης της Ολομέλειας κεκλεισμένων των θυρών, στην οποία θα συμμετέχουν μόνο δικαστές. Στις επόμενες διασκέψεις θα εξεταστεί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος από Συνταγματικής, νομικής, περιβαλλοντικής, πολεοδομικής, αρχαιολογικής, κ.λπ. σκοπιάς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση είναι 2.700.000 τ.μ., στην οποία περιλαμβάνεται και η δόμηση των υφιστάμενων διατηρητέων κτιρίων και των υφιστάμενων και διατηρούμενων κοινωφελών χρήσεων και εγκαταστάσεων υποδομών. Έξι κτίρια- τοπόσημα θα έχουν ύψος έως τα 200 μέτρα, ενώ τα λοιπά ψηλά κτίρια το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ορίζεται στα 50 +10 μέτρα. Ακόμη,

Να σημειωθεί ότι εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται και ο διαγωνισμός για τη χορήγηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό. 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas