24 Ιουνίου 2018
ΑΓΓΕΛΙΕΣ

Ξεκινούν έργα ανάπλασης στο Μικρολίμανο

11 Δεκεμβρίου 17 - RE+D magazine
Ξεκινούν έργα ανάπλασης στο Μικρολίμανο

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε.

Developer - ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΟΣΩΠΑ

Γιάννης Διαμαντόπουλος

Πρόεδρος ΑΡΧΙΚΟΝ ΑΕ
Σε έναν ελκυστικό διεθνή προορισμό θα μετατραπεί το Μικρολίμανο μετά τις εργασίες ανάπλασης που θα ξεκινήσουν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

 

Το έργο πνοής, όχι μόνο για τους Πειραιώτες, αλλά γενικότερα για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα και θα αφορά την ανάπλαση 15.600 τμ στο Μικρολίμανο, με κόστος €5,7 εκατ.

Τα κύρια στοιχεία και χαρακτηριστικά της μελέτης αποκαλύφθηκαν πριν από μόλις έναν μήνα, κατά την διάρκεια συνάντησης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και του δήμου Πειραιά. Η ανάγκη βελτίωσης της εικόνας αλλά κυρίως και της καθημερινότητας των πολιτών του Πειραιά και των τουριστών που συρρέουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, ώθησε τις αρχές να κινηθούν άμεσα για την λήψη των αποφάσεων. Στον σχεδιασµό των έργων περιλαµβάνεται η απελευθέρωση του παραλιακόυ μετώπου από τραπεζοκαθίσματα -τα µαγαζιά θα έρθουν πιο πίσω, τα τραπεζάκια στο επάνω µέρος, - και την κατασκευή δρόμου ήπιας κυκλοφορίας για κίνηση πεζών δίπλα στη θάλασσα Επιπλέον θα περιλαμβάνει δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με μεγάλα πεζοδρόμια, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους περιπάτου και αναψυχής με δενδροφύτευση, αλλά και διάφορες παρεμβάσεις ανάπλασης σε συγκεκριμένες οδούς και περιοχές όπως η Ναυάρχου Βότση και τα προσφυγικά.

Υπενθυμίζεται οτι µε τροπολογία εν αναμονή της μελέτης ανάπλασης στην περιοχή έχει δοθεί αναστολή µέχρι το τέλος του 2017 στην εφαρµογή του πρωτοκόλλου (Ν.4310/14 – ΦΕΚ 258/08.12.2014) για την κατεδάφιση των παράνοµων κτισµάτων που αφορούν κυρίως επιχειρήσεις εστίασης. 


 

Σχόλια

Πρέπει να συνδεθείτε για να κάνετε ένα σχόλιο
WAVE MEDIA OPERATIONS IKE © 2001-2017 | Όροι Χρήσης
Internet Business Hellas