Οι 5 "μνηστήρες" για την Περιφερειακή Θεσσαλονίκη
Οι 5 "μνηστήρες" για την Περιφερειακή Θεσσαλονίκη

Οι 5 "μνηστήρες" για την Περιφερειακή Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρώτη φάση του διαγωνισμού για το έργο «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης με ΣΔΙΤ», συνολικού προϋπολογισμού 373 εκατ. ευρώ σε όρους καθαρής παρούσας αξίας. Αναθέτουσα αρχή του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
11.12.2020

Ολοκληρώθηκε η υποβολή των φακέλων για το μεγάλο έργο ΣΔΙΤ προϋπολογισμού €373 εκατ.


Στο διαγωνισμό προσήλθαν πέντε συμμετέχοντες. Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οι:

1. ΑΒΑΞ Α.Ε.

2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

3. ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

4. INTRAKAT Α.Ε.

5. ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - INTERTOLL EUROPE ZRt»

Το έργο προβλέπει την υλοποίηση έργων βελτίωσης και αναβάθμισης της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης μέσω της κατασκευής Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου στη ζώνη διέλευσης της υφιστάμενης εσωτερικής Περιφερειακής Οδού και της ανακατασκευής της υφιστάμενης οδού στο σύνολο του εύρους του καταστρώματός της.

Η υλοποίηση του εν λόγω οδικού έργου κρίνεται αναγκαία καθότι ο υφιστάμενος δρόμος, ιδίως κατά τους θερινούς μήνες, εμφανίζει προβλήματα κορεσμού με επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας και την οδική ασφάλεια. Επιπλέον, θα εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή πρόσβαση στους αυτοκινητοδρόμους ΠΑΘΕ (μετακινήσεις από και προς Πάτρα, Αθήνα, Λαμία, Λάρισα, Δυτική Εγνατία Οδό, Σκόπια) και Εγνατία Οδό (μετακινήσεις ανατολικά της Θεσσαλονίκης, διακρατικές συνδέσεις Βουλγαρίας και Τουρκίας) καθώς και στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» και Χαλκιδική (μέσω της ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών).

Η εν λόγω σύμπραξη εκτιμάται ότι θα συμβάλει άμεσα και αποφασιστικά στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, εφόσον θα διευκολύνεται η οδική πρόσβαση στις τουριστικές υποδομές της Χαλκιδικής καθώς και στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».