Συνδέεται ακτοπλοϊκά ο Πειραιάς με την Λεμεσό
Συνδέεται ακτοπλοϊκά ο Πειραιάς με την Λεμεσό

Συνδέεται ακτοπλοϊκά ο Πειραιάς με την Λεμεσό

Ενα βήμα πιο κοντά φαίνεται πως είναι η θαλάσσια σύνδεση της Ελλάδας με την Κύπρο.
07.07.2021

Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους με μεγαλύτερη συχνότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.


Για το θέμα αυτό συζήτησαν στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, ο υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου, Βασίλης Δημητριάδης και ο γενικός διευθυντής του κυπριακού υφυπουργείου Ναυτιλίας, Νεόφυτος Παπαδόπουλος, με τους Captain Weng Lin και 'Αγγελο Καρακώστα, αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους της ΟΛΠ ΑΕ.

Η θαλάσσια σύνδεση Ελλάδας-Κύπρου θα πραγματοποιείται με επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, που θα μεταφέρει επιβάτες, οχήματα αλλά και φορτίο, μεταξύ των λιμένων Πειραιά και Λεμεσού και ενδεχομένως να περιλαμβάνει έναν ενδιάμεσο σταθμό σε ένα ελληνικό νησί. Το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, με μεγαλύτερη συχνότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που άπτονται της υλοποίησης της ακτοπλοϊκής σύνδεσης. Ο Captain Weng Lin, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ ΑΕ, αναφέρθηκε στη σημασία της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο αυτών χωρών, με παράδοση στη ναυτιλία, τονίζοντας παράλληλα τα οφέλη που θα φέρει η θαλάσσια σύνδεσή τους τόσο στο οικονομικό όσο και στο τουριστικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την ΟΛΠ, το εγχείρημα της διασύνδεσης αυτής δεν είναι εύκολη υπόθεση, αν σκεφθεί κανείς πως σχεδόν πάνω από 20 χρόνια, Ελλάδα και Κύπρος δεν συνδέονται ακτοπλοϊκά, ωστόσο έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και πολύ σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση ολοκλήρωσής της.