29 Απρ 2025

Σε επιφυλακή το ΥΠΕΝ από το μπλοκ άουτ στην Ιβηρική χερσόνησο

  • RE+D Magazine

Κατά τις πληροφορίες επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα δεν επηρέασε ευρύτερα την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς τα ηλεκτρικά συστήματα Ισπανίας και Πορτογαλίας απομονώθηκαν με χειρισμούς που έγιναν άμεσα από τους Διαχειριστές. Έτσι κι αλλιώς η δυναμικότητα των υφιστάμενων διασυνδέσεων της Ισπανίας με τη Γαλλία είναι περιορισμένη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το περιστατικό που συνέβη στην ιβηρική χερσόνησο δεν έχει καμία σχέση με τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα μας για την διαχείριση της υπερπροσφοράς ρεύματος από ΑΠΕ που παρατηρείται αυτήν την περίοδο σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Στην περίπτωση της Ελλάδας οι συνθήκες αστάθειας που δημιουργούνται από το συνδυασμό υψηλής παραγωγής με χαμηλή ζήτηση είναι γνωστές εκ των προτέρων και αντιμετωπίζονται με περικοπές στην παραγωγή ΑΠΕ, οι οποίες θα συνεχιστούν και αυτήν την εβδομάδα ενόψει και της αργίας της Πρωτομαγιάς.




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree