28 Μάι 2026

Στα €431.660 το ποσό που δόθηκε από τις ασφαλιστικές για αποζημιώσεις το 2024

  • RE+D Magazine

Οπως αναφέρει η Ενωση η έρευνα βασίζεται στα δεδομένα 24 ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συγκεντρώνουν το 99,6% της συνολικής παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου.

Τα κύρια ευρήματα που προέκυψαν από την έρευνα:

Πλήθος συμβολαίων ανά κάλυψη 431.660

Πλήθος δηλωθεισών ζημιών 7.289

Πληρωθείσες αποζημιώσεις 2.584.528 €

Απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων στο τέλος του έτους 17.347.057 €

H Πρόεδρος της Επιτροπής Αστικής Ευθύνης & Επαγγελματικών Ευθυνών της ΕΑΕΕ, Θεανώ Τελωνιάτη σχολίασε σχετικά: «Η ετήσια έρευνα της ΕΑΕΕ αποτελεί βασικό εργαλείο για την αποτύπωση των τάσεων στους κλάδους Αστικής Ευθύνης και Επαγγελματικών Ευθυνών, οι οποίοι διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προστασία επιχειρήσεων και επαγγελματιών. 
Ειδικά εφέτος, με τη συμμετοχή 24 εταιριών που συγκεντρώνουν το 99,6% της παραγωγής, προσφέρει μια ολοκληρωμένη και αξιόπιστη εικόνα της αγοράς. Στόχος μας ως Επιτροπή είναι να προάγουμε τη συνεργασία μεταξύ των ασφαλιστικών εταιριών, να προσφέρουμε έγκυρη πληροφόρηση σε όλους τους ενδιαφερόμενους και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ποιότητα των υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους».




Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

By browsing this website, you agree to our privacy policy.
I Agree