Κωστής Μοσχονάς: O κλάδος των ακινήτων έχει ανάγκη την εξωστρέφεια
Κωστής Μοσχονάς: O κλάδος των ακινήτων έχει ανάγκη την εξωστρέφεια

Κωστής Μοσχονάς: O κλάδος των ακινήτων έχει ανάγκη την εξωστρέφεια

RE+D magazine
13.05.2022

Για την έκθεση real expo που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα μίλησε αποκλειστικά στο ered.gr ο επικεφαλής της διοργανώτριας εταιρείας κ. Κωστής Μοσχονάς

Τι σας έδωσε την ιδέα να διοργανώσετε την συγκεκριμένη έκθεση στην Αθήνα;


Ο κλάδος του real estate προσελκύει το ενδιαφέρον ολόκληρης της Ελλάδας τόσο από πλευράς εκθετών όσο κι από πλευράς επισκεπτών. Στην 2η Premium Real Estate Expo έχουμε συγκεντρώσει επιχειρήσεις από όλο το φάσμα του real expo που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια. Τι καλύτερο λοιπόν η έκθεση να γίνει στην Αθήνα που διευκολύνει την πρόσβαση σε όλους.

Επίσης, η Αττική είναι μια περιοχή με ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση σε ακίνητα. Και φυσικά, το Mec Παιανίας είναι ένα εκθεσιακό κέντρο που διευκολύνει όλους τους ενδιαφερόμενους να έρθουν από κάθε γωνιά της χώρας λόγω της εύκολης πρόσβασης του τόσο από το αεροδρόμιο όσο και οδικώς.

Θεωρείτε ότι η ελληνική αγορά ακινήτων έχει ανακάμψει μετά από την μακρά περιόδο κρίσης η οποία επιβαρύνθηκε επιπλέον από τις συνέπειες της πανδημίας;

Πιστεύω πως έφτασε η ώρα η ελληνική αγορά ακινήτων να ανακάμψει. Η πανδημία και η στασιμότητα των τελευταίων ετών έδειξε πως ο κλάδος έχει ανάγκη την εξωστρέφεια και την ενημέρωση γύρω από τις νέες τεχνολογίες. Στην 2η Premium Real Estate Expo δίνουμε στους εκθέτες μας τις λύσεις που χρειάζονται για να αναπτυχθούν σε νέες αγορές και παράλληλα στους επισκέπτες την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου αναφορικά με την αξιοποίηση των ακινήτων τους.

Ποιοί παράγοντες  πιστεύετε ότι συνεισέφεραν περισσότερο στην ανάκαμψη της αγοράς;

Ο κλάδος του real estate έχει αναπτυχθεί κι έχει εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα. Πλέον δεν βασίζεται μόνο στην αγοραπωλησία ενός ακινήτου. Υπάρχουν λύσεις διαχείρισης ενός ακινήτου με ποικίλους τρόπους που δίνουν win-to-win λύσεις σε όλους τους εμπλεκόμενους. Προσκαλούμε το κοινό να έρθει στην έκθεση και να ενημερωθεί για όλες τις ευκαιρίες αξιοποίησης των ακινήτων που υπάρχουν σήμερα.

Πόσο έχει επηρεάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση την ελληνική αγορά ακινήτων;

Ένας πόλεμος και μια κρίση γενικότερα, είτε είναι υγιειονομικη, είτε ενεργειακή, είτε πολιτική έχει δυστυχώς επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Η αγορά ακινήτων ακόμη και μέσα από μια πολιτική κρίση, όπως ο πόλεμος, πιστεύω πως με τις κατάλληλες ενέργειες και συνεργασίες θα βρει τον τρόπο να προχωρήσει και να αναδείξει επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Στο 1ο Real Estate forum που θα διεξαχθεί 14 και 15 Μάϊου στο πλαίσιο της έκθεσης, θα αναλυθούν από κορυφαίους παράγοντες της αγοράς οι επιπτώσεις των παραπάνω με σκοπό να υπάρχει συνεχής ενημέρωση των επαγγελματιών.


Πώς μπορεί να υποστηρίξει η σύγχρονη τεχνολογία ένα εκθεσιακό γεγονός που δεν μπορεί κατά βάση να εκθέσει το προϊόν το οποίο προωθεί

Οι νέες τεχνολογίες είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο σήμερα. Μέσα από εφαρμογές όπως η εικονική περιήγηση και η διαδικτυακή b2b επικοινωνία που καταρρίπτει γεωγραφικούς περιορισμούς, δίνεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες του κλάδου να αναπτύξουν νέες συνεργασίες και να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε αγορές που φάνταζαν δύσκολες. Στην 2η Premium Real Estate Expo είμαστε στην ευχάριστη θέση να δίνουμε στους εκθέτες μας ένα καινοτόμο εργαλείο, την ψηφιακή πλατφόρμα vrexpogreece.com, η οποία τους δίνει την δυνατότητα να προβάλλουν τα ακίνητά τους και τις υπηρεσίες τους. Στην ψηφιακή μας πλατφόρμα ο εκθέτης μπορεί να αναρτήσει τα ακίνητα του, να προσθέσει βίντεο εικονικής περιήγησης, να κλείσει ραντεβού και να συνομιλήσει ζωντανά να τους ενδιαφερόμενους επενδυτές εύκολα και γρήγορα.