Διπλάσια η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιανουάριο
Διπλάσια η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιανουάριο

Διπλάσια η επιδότηση στο ρεύμα για τον Ιανουάριο

Στα 330 ευρώ/μεγαβατώρα για τα ελληνικά νοικοκυριά.
RE+D magazine
23.12.2022

Στα €840 εκατ. υπολογίζεται το κόστος των επιδοτήσεων των λογαριασμών ρεύματος για τον Ιανουάριο και είναι σχεδόν διπλάσιο από τον Δεκέμβριο.

Την ανακοίνωση των επιδοτήσεων έκανε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί και για όσο διαρκεί η πρωτόγνωρη κρίση. 

Αναλυτικά οι επιδοτήσεις ανά κατηγορία καταναλωτών έχει ως εξής:

   * Για νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος ή άλλων κριτηρίων η επιδότηση για καταναλώσεις έως 500 KWh ανέρχεται σε 33 λεπτά/KWh και καλύπτει εννέα στα δέκα νοικοκυριά απορροφώντας το 87% της αύξησης.

   * Για νοικοκυριά με κατανάλωση από 500-1000 KWh η επιδότηση είναι 28 λεπτά/KW ενώ προβλέπεται επιπλέον επιδότηση 5 λεπτων/KWh εάν μειώσουν την κατανάλωση τους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι κατά 15%.

   * Για νοικοκυριά με κατανάλωση πάνω από 1000 KWh η επιδότηση ανέρχεται σε 19 λεπτά/KWh. Και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει επιπλέον έκπτωση 5 λεπτών/KWh με μείωση της κατανάλωσης κατά 15%.

   * Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο απορροφάτε το σύνολο της αύξησης και συγκεκριμένα η επιδότηση ανέρχεται σε 37,8 λεπτά/KWh.

   * Για τα επαγγελματικά τιμολόγια έως 35 KVA με κατανάλωση έως 2.000 KWh η επιδότηση ανέρεται σε 29,2 ευρώ/KWh καλύπτοντας το 80% της αύξησης.

   * Για τα επαγγελματικά τιμολόγια έως 35 KVA με κατανάλωση πάνω 2.000 KWh ανεξαρτήτως τάσης (Χαμηλή Μέση και Υψηλή) η επιδότηση ανέρχεται σε 13,4 λεπτά/KWh.

   * Για τους φούρνους η επιδότηση ανέρχεται σε 29,2 λεπτά/KWh

Σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς του φυσικού αερίου η ΔΕΠΑ θα συνεχίσει την επιδότηση των 20 ευρώ/MWh.