Μέσα στο καλοκαίρι στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αμφιλοχίας
Μέσα στο καλοκαίρι στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αμφιλοχίας

Μέσα στο καλοκαίρι στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αμφιλοχίας

RE+D magazine
19.05.2022

Μέσα στο καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα παραδοθεί η παράκαμψη Αμφιλοχίας του έργου "Ακτιο - Αμβρακία" σύμφωνα με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Ο υπουργός επισκέφθηκε την εξέλιξη οδικών έργων στην Αιτωλοακαρνανία συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη. Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε πρώτα το εργοτάξιο της παράκαμψης Αμφιλοχίας στο έργο Άκτιο- Αμβρακία και στη συνέχεια το εργοτάξιο του άξονα Βόνιτσα- Λευκάδα.  Στο νομό Αιτωλοακαρνανίας εκτελούνται έργα συνολικού ύψους σχεδόν 300 εκατ. ευρώ.

Άκτιο – Αμβρακία και παράκαμψη Αμφιλοχίας

Την κατασκευή του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, προϋπολογισμού 150 εκ ευρώ, έχει αναλάβει η Μυτιληναίος ΑΕ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2023. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ, έχει συνολικό μήκος 32,2 χλμ. και περιλαμβάνει τη σύνδεση με την Ιόνια Οδό, μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Ριβίου.

Πρώτο ορόσημο στην κατασκευή του Άκτιο – Αμβρακία αποτελεί η παράκαμψη της Αμφιλοχίας, μήκους 17 χλμ., που θα λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, από την οποία σήμερα περνούν όλα τα οχήματα από και προς τις ακτές του Ιονίου, με αποτέλεσμα μεγάλη κίνηση ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Στόχος είναι η παράκαμψη της Αμφιλοχίας να παραδοθεί το καλοκαίρι στην κυκλοφορία.