Τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2023
Τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2023

Τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο για το 2023

Ποιοι και με ποια κριτήρια βρίσκονται στην πρώτη 10αδα.
Ειρήνη Θεοφανίδου
16.03.2023

Το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης ανακηρύχθηκε το «καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου» για 12η συνεχή φορά πραγματοποιώντας ρεκόρ.

Το αεροδρόμιο της πόλης είχε κερδίσει στο παρελθόν την πρώτη θέση στην ετήσια κατάταξη των «World Airport Awards 2023» που διοργανώνει η εταιρεία έρευνας αεροπορικών μεταφορών Skytrax από το 2013 έως το 2020, αλλά τα τελευταία δυο χρόνια έμεινε πίσω από το αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα και Haneda του Τόκιο.

Οι παγκόσμιοι ταξιδιώτες που αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 100 εθνικότητες συμμετείχαν στην έρευνα Skytrax, η οποία ονομάζει επίσης το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης ως:

Το καλύτερο αεροδρόμιο στην Ασία

Το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο (για παροχές εστίασης)

Το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο (για παροχές αναψυχής)

Οι πελάτες βαθμολόγησαν τα αεροδρόμια σύμφωνα με πολλούς παράγοντες, όπως αγορές, check-in, αφίξεις, μεταφορές και ασφάλεια.

Singapoure.jpg

Το διεθνές αεροδρόμιο Hamad της Ντόχα βρέθηκε στη δεύτερη θέση, ακολουθούμενο από το αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο στην τρίτη θέση και το διεθνές αεροδρόμιο Incheon στην τέταρτη. Η Ιαπωνία είχε δύο αεροδρόμια στην πρώτη "δεκάδα" εφέτος, με το διεθνές αεροδρόμιο Narita να βρίσκεται στην ένατη θέση.

HAMAD-ntocha.jpg

Στις υπόλοιπες θέσεις βρέθηκαν τα κύρια αεροδρόμια του Παρισιού (5η θέση), της Κωνσταντινούπολης (6η), του Μονάχου (7η) και της Ζυρίχης (8η). Όλα τα αεροδρόμια στη λίστα των 10 κορυφαίων του περασμένου έτους επανεμφανίστηκαν εκτός από το Διεθνές Αεροδρόμιο Kansai της Οσάκα, το οποίο αντικαταστάθηκε από το αεροδρόμιο Madrid-Barajas της Ισπανίας (10η).

Istanbul-airport.jpg

Η έρευνα Skytrax κατέταξε επίσης τα αεροδρόμια σε άλλες μετρήσεις. Το «καλύτερο προσωπικό του αεροδρομίου στον κόσμο» βρίσκεται στο διεθνές αεροδρόμιο Incheon της Σεούλ, ενώ το διεθνές αεροδρόμιο Shenzhen Bao'an της Κίνας κέρδισε το «πιο βελτιωμένο αεροδρόμιο του κόσμου».

INCHEON_Seoul.jpg