Την διαχείριση γνωστού ξενοδοχείου στη Βαρκελώνη ανέλαβε η Melia Hotels
Την διαχείριση γνωστού ξενοδοχείου στη Βαρκελώνη ανέλαβε η Melia Hotels

Την διαχείριση γνωστού ξενοδοχείου στη Βαρκελώνη ανέλαβε η Melia Hotels

Το συνεδριακό κέντρο ήταν ο νικητής των Εθνικών Βραβείων Αρχιτεκτονικής το 2001.
RE+D magazine
13.01.2023

Η Meliá Hotels International ανακοίνωσε μια μακροπρόθεσμη συμφωνία για τη διαχείριση του πρώην ξενοδοχείου Rey Juan Carlos στη Βαρκελώνη.

Το ξενοδοχείο το οποίο έχει σχεδόν 400 δωμάτια θα λειτουργεί υπό την πολυτελή επωνυμία Gran Meliá με το όνομα «Miranda de Pedralbes», αποδίδοντας έτσι ένα φόρο τιμής στην περιοχή στην οποία βρίσκεται το ξενοδοχείο. Η τοποθεσία του στο γνωστό Pedralbes, δίπλα στο Polo Club και περιτριγυρισμένο από όμορφους κήπους, το καθιστούν μια όαση ηρεμίας μέσα στην πόλη, τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου και η Tyrus Capital, βασικός επενδυτής στα περιουσιακά στοιχεία, ανέθεσαν στη Meliá Hotels International τη διαχείριση του ξενοδοχείου και του συνεδριακού κέντρου με σκοπό να το ανεβάσουν σε ένα άλλο επίπεδο ύστερα από την αναστολή των εργασιών του το 2020 οπότε και ξεκίνησε η πανδημία του Covid-19. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το συνεδριακό κέντρο, Palau de Congressos de Catalunya, με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις ήταν ο νικητής του Εθνικού Βραβείου Αρχιτεκτονικής το 2001.

Η εταιρεία θα αναλάβει επίσης και την ανακαίνιση στα πρότυπα άλλων ξενοδοχείων της υπό την επωνυμία Gran Melia σε Μαδρίτη, Μιλάνο και Λονδίνο.