Τι προβλέπει η ανάπλαση του γηπέδου της Μάντσεστερ Σίτι
Τι προβλέπει η ανάπλαση του γηπέδου της Μάντσεστερ Σίτι

Τι προβλέπει η ανάπλαση του γηπέδου της Μάντσεστερ Σίτι

Το έργο έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Populous.
RE+D magazine
17.08.2023

Εγκρίθηκε η επέκταση του Etihad Stadium, της Μάντσεστερ Σίτι η οποία προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχείου και μουσείου.

Το έργο έχει αναλάβει το αρχιτεκτονικό γραφείο Populous. Συγκεκριμένα, η αναμόρφωση του North Stand στο Etihad θα αυξήσει τη χωρητικότητα του γηπέδου κατά περισσότερες από 5.000 θέσεις. Επιπλέον, ένα κτήριο δίπλα σε μία πλατεία με στέγαστρο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 400 κλινών, μουσείο και κατάστημα του συλλόγου. Μπαρ με θέα στον αγωνιστικό χώρο θα ενσωματωθεί στο πάνω μέρος του North Stand, στην κορυφή του οποίου θα προστεθεί μία «εμπειρία βόλτας στην οροφή του σταδίου». Αυτό είναι παρόμοιο με την κατασκευή του Populous πάνω από το γήπεδο της Tottenham Hotspur στο βόρειο Λονδίνο που εγκαινιάστηκε το 2019.

Η επέκταση προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2026 και είναι στο πλαίσιο της ανάπλασης του Etihad Campus όπου το αρχιτεκτονικό γραφείο δημιουργεί την Co-op Live αρένα, η οποία θα εγκαινιαστεί το 2024.

«Για το Populous είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό να παρακολουθεί την υλοποίηση αυτού του πρότζεκτ, το οποίο απέχει μόνο δύο βήματα από ένα άλλο πρότζεκτ μας, την Co-op Live αρένα», ανέφερε το στέλεχος του αρχιτεκτονικού γραφείου Mike Thrice. «Αυτά τα δύο εγχειρήματα αντιπροσωπεύουν δύο από τις μεγαλύτερες αγάπες του Μάντσεστερ -ποδόσφαιρο και μουσική- και θα αποφέρουν σημαντικά οφέλη για τη συγκεκριμένη περιοχή, προσελκύοντας επισκέπτες και επιτυγχάνοντας περαιτέρω αναζωογόνηση», πρόσθεσε.