Η ανάγκη για συμπεριληπτική πρόοδο στη Βιομηχανία

Η ανάγκη για συμπεριληπτική πρόοδο στη Βιομηχανία

11.06.2024

Η υποψηφιότητά μου είναι υποψηφιότητα ελπίδας για τους επόμενους επιχειρηματίες που θα θελήσουν να ακολουθήσουν το δρόμο των θεσμικά δημοκρατικών και ανοιχτών διαδικασιών προκειμένου να αλλάξουν το μέλλον του τόπου μας. 

Η απόφασή μου να είμαι υποψήφια Πρόεδρος του Συνδέσμου, για εμένα είναι μία φυσική συνέχεια της μέχρι τώρα πορείας μου και «κεφαλαιοποιείται», «πατάει» στην ωριμότητα και την εμπειρία που έχω αποκτήσει έως σήμερα μέσα από όλους μου τους ρόλους, και μέσα από τα θεσμικά όργανα του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας αλλά και του επιχειρείν. Αναλαμβάνω την ευθύνη και τη δέσμευση για διασύνδεση όλων των επιχειρήσεων, όλης της χώρας.

Σήμερα, μετά και τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών που, είναι αλήθεια, ότι επιβεβαίωσαν αυτό που κατά βάθος όλοι γνωρίζαμε, έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ως βιομηχανία και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την συμπεριληπτική πρόοδο. 

Χρειάζεται ο όρος συμπεριληπτικότητα να διέπει την καθημερινότητά μας και να χαρακτηρίζει την λειτουργία μας: να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες όλων των μελών μας από όλους τους κλάδους - και να ασκούμε προς τούτο πολιτική «ανοιχτών θυρών», να ενισχύουμε την μεταξύ τους διασύνδεση, να ενθαρρύνουμε την ανταλλαγή καλών πρακτικών, να βρίσκουμε την «χρυσή τομή» στις λύσεις που καλούμαστε να εφαρμόσουμε με γνώμονα το ηθικό επιχειρείν, το όφελος για όλους, και να προχωράμε. Αυτή είναι η δική μου τοποθέτηση στην συμπεριληπτική ανάπτυξη και την συμμετοχικότητα. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο με γέφυρες. Με γέφυρες και ενωτικό πνεύμα, όποιον κλάδο κι’ εάν εκπροσωπεί ο καθένας μας. Και μόνο ως σύνολο, και μόνο όλοι ΜΑΖΙ μπορούμε να πάμε μπροστά, να δημιουργήσουμε και να επιτύχουμε.

Η περιφέρεια διαθέτει επιχειρήσεις – πραγματικά «διαμάντια» με αναμφισβήτητη αξία, αλλά δυστυχώς δεν έχουν την διασύνδεση εκείνη που χρειάζεται. Αυτό που έχει ωστόσο σημασία, είναι να βρεθούν πόροι χρηματοδότησης προκειμένου να ενισχυθούν ουσιαστικά κυρίως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Για τον λόγο αυτό, υπάρχει ανάγκη ο ίδιος ο ΣΕΒ να δημιουργήσει ένα fund που θα χρηματοδοτήσει τις ΜμΕ, καθώς η οικονομία έχει μία συνέχεια, οι πιο μικρές επιχειρήσεις να αποκτήσουν γρήγορες ταχύτητες και εξωστρέφεια.

Τέλος, σχετικά με την Ε.Ε πιστεύουμε ότι οι πολίτες επιζητούν ξεκάθαρες λύσεις για ζωτικά θέματα της καθημερινότητάς τους όπως η αντιμετώπιση της ακρίβειας, την ώρα που η Ευρώπη καλείται να διαχειριστεί σοβαρά προβλήματα όπως το έλλειμα ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων και της αποβιομηχανοποίησης.