Το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο μόνο στους συνδρομητές του ered.gr

Logistics market reaches new heights

Κορυφαία επενδυτική βαθμίδα

«Τα logistics είναι ο κλάδος με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα και ελκυστικότητα αυτή τη στιγμή αμέσως μετά από τον κλάδο της φιλοξενίας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια μόνιμη δραστηριότητα και αναταραχή στην αγορά υπάρχει μεγάλη ζήτηση και μικρή προσφορά.

Οι τιμές ανεβαίνουν αλλά ως ένα σημείο γιατί δεν βγαίνει για τον χρήστη ένα πολύ υψηλότερο ενοίκιο και επίσης υπάρχει και μια δημιουργία νέων περιοχών. Έχουμε μάθει παραδοσιακά να εστιάζουμε στη Δυτική Αττική τώρα βλέπουμε ότι κι άλλες περιοχές μπαίνουν στο πλάνο όπως ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη και έχουν μπει και νέες διαστάσεις. Που είναι οι περιβαλλοντικές και το κόστος κατασκευής».

Σε αυτή την περιγραφή του κλάδου των αποθηκών και της διαμετακόμισης η κυρία Δίκα Αγαπητίδου, διευθύντρια της Αθηναϊκής Οικονομικής και εκπρόσωπος της JLL στην Ελλάδα συνόψισε με μεγάλη ακρίβεια το τι συμβαίνει σήμερα στην ελληνική αγορά logistics, το συσχετισμό τιμών, αναπτυσσόμενων περιοχών, έργων και νέων παικτών καθώς και τις προκλήσεις που δέχεται η συγκεκριμένη στρατηγική από την γεωπολιτική όξυνση, την ενεργειακή μετάβαση, τον πληθωρισμό, αλλά και την τεχνολογία. 

Στη συζήτηση πήραν μέρος οι κ.κ. Γ. Μπάκος, Διευθυντής Επιχειρηματικής Λειτουργίας της Premia REIC, Αντ. Παναγόπουλος, CEO Pearl, Βασ. Μαγκλάρας CEO Θριάσιο (Θ.Ε.Κ), Γ. Βεϊνόγλου, διευθυντής ΕΥ, K. Παπαγεωργίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PTL.