Αγορές και αναπτύξεις στα άμεσα πλάνα της Noval Property
Αγορές και αναπτύξεις στα άμεσα πλάνα της Noval Property

Αγορές και αναπτύξεις στα άμεσα πλάνα της Noval Property

RE+D magazine
24.09.2021

Την εξαγορά νέων ακινήτων, και την περαιτέρω ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της σχεδιάζει η Noval Property για το υπόλοιπο του 2021.

 Υπενθυμίζεται οτι πρόσφατα η εταιρεία σε κοινό σχήμα με το fund Brook Lane πλειοδότησε στο πλειστηριασμό για την πώληση του οικοπέδου της ΕΚΤΑΣΙΣ με τα κεντρικά γραφεία της Kodak επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, προσφέροντας 28,5 εκατ. ευρώ. Στα σχέδια της είναι να αναπτύξει στο οικόπεδο ένα μοντέρνο και φιλικό προς το περιβάλλον πάρκο γραφείων. Για το εν λόγω ακίνητο έχουν ήδη αρχίσει οι προκαταρκτικές εργασίες σχεδιασμού σε αναμονή της οριστικής εξαγοράς του οικοπέδου εντός του δεύτερου εξαμήνου του 2021.

 Επιπλέον η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά δύο οικοπέδων στο Μαρούσι και κατοικίας στην Κηφισιά 

 Αύξηση 29% στην εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων

 Αύξηση 29% σε ετήσια βάση όσον αφορά στην εύλογη αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της από 301,3 εκατ. ευρώ (στις 30 Ιουνίου 2020) σε 389,7 εκατ. ευρώ (στις 30 Ιουνίου 2021), κατέγραψε η εταιρέια. 

 Αυτή η αύξηση επιτεύχθηκε χάρη σε πρόσφατο εταιρικό μετασχηματισμό που περιλάμβανε την ενσωμάτωση ακινήτων, σε νέες εξαγορές, στην ανάπτυξη των υφιστάμενων ακινήτων και την ενεργή διαχείριση ενεργητικού. 

 Τα σχετικά με τον Covid-19 μέτρα στήριξης λόγω Covid-19 που θέσπισε αρχικά η ελληνική κυβέρνηση το 2020 επεκτάθηκαν και το πρώτο εξάμηνο του 2021. Σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, το ελληνικό Δημόσιο επέβαλε υποχρεωτική μείωση μηνιαίου ενοικίου για εμπορικά ακίνητα σε αρκετούς τομείς (για παράδειγμα, λιανεμπόριο, τουρισμός, εστίαση, γυμναστήρια κ.λπ.). 

 Παρά τις δυσμενείς αυτές συνθήκες, η αποτελεσματική και ενεργή διαχείριση ακινήτων, σε συνδυασμό με τις χρηματοδοτικές δραστηριότητες χρηματοδότησης της Noval Property οι οποίες εξελίσσονται όπως έχει προγραμματιστεί, της επέτρεψαν να συνεχίσει το αναπτυξιακό της πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της περιόδου. 

 Οι κατασκευαστικές εργασίες για την επέκταση (Μικτή Δομημένη Επιφάνεια περίπου 25.000 τ.μ.) του εμπορικού κέντρου River West ουσιαστικά ολοκληρώθηκαν στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021, επιτρέποντας την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας τον Ιούλιο του 2021.